ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı'nın ihalesi iptal edildi...

Karşıyaka Stadı'nın ihalesi iptal edildi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı'nın ihalesi iptal edildi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda Karşıyaka Stadı'nın ihalesi iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında açtığı davanın sonucu belli oldu. Ankara 18.İdare Mahkemesi, Karşıyaka ve Göztepe statlarının inşaat ihalelerini temyiz yolu açık olmak üzere iptal etti. Bu karar ardından statların yapımı durduruldu.

Ak Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, statların yapımının durudurulması ardından yazılı açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

"İzmir'in ve Karşıyaka'nın gerek futbolda gerekse de diğer spor dallarında daha başarılı olması ve bu şehrin şampiyonluklarla anılması için tüm vekillerimiz ve yerel yöneticilerimizle var gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda İzmir'e yeni statlar kazandırmak için kolları sıvadık ve 2014 yılında yapılan ihale ile ilgili ilk önemli adımı atmış. olduk. Ne yazık ki belediyelerin takınmış oldukları, ne bizim ne de İzmirlilerin anlam veremediği bu yaklaşım neticesinde iğneyle kuyu kazar hale gelinmiştir.

2014 Yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile açılmış olan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı. Ve büyükşehir temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası Büyükşehir belediyesi bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelirde ertelenmiş oldu. Her fırsatta dile getirdiğimiz ama asla karşılık bulamadığımız "Söz Konusu İzmir'e hizmet ise gerisi teferruattır" yaklaşımı ne acı ki yine karşılıksız kaldı. Oysa çok değil daha 5 ay önce yapmış olduğumuz açıklamada aynen şunları söylemiştik.

"Bu statlar birlik beraberlik içerisinde yapılmalı. Birlikte ürettiğimiz hizmetlerle bu kenti kalkındırır sorunlarını çözeriz. Statlar, belediyeler ve hükümet işbirliği içerisinde tamamlanmış olacak. Bunun için tahsise de bu gözle bakılmalı. Bunun sonucunda da İzmir kazanacak. Belediyenin de bu güzel hizmete katkı sunmasını bekliyoruz. Kulüplerin ve taraftarların isteği de bu doğrultudadır. İşin içinde hizmet olduğu için kimsenin engel olacağını düşünmüyoruz."

Ne yazık ki yapılan bu çağrılar, bütün iyi niyet tutumları karşılıksız kalmıştır. Büyükşehir belediye başkanını tebrik ediyorum, İzmir'e yeni bir hizmet daha kazandırmış ve Karşıyaka ve Göztepe stadının yapımını şu an itibariyle durdurmayı başarmıştır. Büyükşehir belediye başkanı her ne kadar İzmir'in ve İzmirlilerin hizmete ulaşımını engelleme noktasında mücadele etse de bizler burada söz veriyoruz. Her türlü engellemelere rağmen Karşıyaka ve Göztepe'nin hak ettiği ve kulüplerin de kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak olan, Karşıyaka ve Göztepe stadı er yada geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir belediye başkanı o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta iki imza

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?