ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı'nda bir sorun daha çözüldü

Karşıyaka Stadı'nda bir sorun daha çözüldü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı'nda bir sorun daha çözüldü

Karşıyaka'da yıllardır yapımı beklenen Yalı'daki projeyle ilgili bir sorun daha çözüldü.

İlçe Stadı'nın yerine yapılması planlanan, ihalesi açılan davalarla 2 kez iptal edilen yeni stadın temel aşamasında kalan inşaatı için geçtiğimiz aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapı kayıt belgesi alınmasından sonra otopark alanı için de Tarım ve Orman Bakanlığı'yla anlaşmaya varıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Orman Bakanlığı'yla yaptığı anlaşmayla stat arazisinin bitişiğinde yer alan, imar planında otopark olarak düzenlenmiş İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün kullanımındaki yaklaşık 9 dönümlük alan, maç günleri ortak otopark olarak kullanılacak. Stat projesi bu anlaşmayla İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği'ne takılmayacak. Daha önce Alsancak Stadı projesinin otopark sorunu konusunda da 9 Eylül Üniversitesi'yle protokol yapılmıştı.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı ve AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç'ın yürüttüğü görüşmeleri Orman Bakanlığı'yla temas kurarak sonuçlandıran Eski Ekonomi Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, müjdeyi projelerini açıkladığı toplantıda verdi. Zeybekçi, stat projesiyle ilgili, "Göztepe Stadı'nı yapıyoruz. Alsancak Stadı devam ediyor, önümüzdeki sezona yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Karşıyaka Stadı belediyenin açmış olduğu bir davayla durdurulmuştu, o aşıldı. Yeniden ihaleye çıkabilmesi için de orada gerekli olan otoparkla ilgili bölüm için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ediyorum. Onun katkılarıyla otopark meselesini de hallettik. Yakın bir zamanda Karşıyaka Stadı da ihaleye çıkacak ve kaldığı yerden devam edecek" açıklamasını yaptı. İnşaat ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınmaya çalışılan Yalı'daki stat projesine CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da destek vermişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yarışmanın geliri anaokuluna...
Sonraki Haber İnanç Koç'a ceza...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?