ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı için yeni gelişme...

Karşıyaka Stadı için yeni gelişme...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı için yeni gelişme...

Karşıyaka'nın yıllardır yolunu gözlediği yeni stadının inşaatı için tarihi bir gelişme yaşandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nın  konsorsiyum ile yapılacağını açıkladı.
Bugün Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ile birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığına giden ve burada yanlarında Ak Pareti Genel Başkan Yardımcılarından, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ bulunmasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bakanın makamında görüşen ikili stat konusunda iktidar partisinin yetkilileriyle anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
Taraflar stat inşaatıyla ilgili ön çalışma yapacak. Projede bazı revizyonlara da gidilecek. Yeri ve yapım süreci 20 yıldan uzun süredir tartışılan Karşıyaka Stadı'nın ilk ihalesi Toplu Konut İdaresi tarafından 28 Ocak 2014'te 54 milyon 88 bin TL, 15 Haziran 2017'deki ikinci ihalesi 62 milyon TL bedelle yapılmış ancak açılan davalar nedeniyle iki ihale de iptal olmuştu. Stadın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planı değişikliğine 7 çevre sakininin açtığı davanın yerel mahkeme tarafından reddedilmesinden sonra davacıların temyiz müracaatı da Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından olumsuz karşılanmış, dava süreci Danıştay'a taşınmıştı. İlçe Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce 2015'te eski stat yıkıldıktan sonra atıl durumda kalan araziyle ilgili inşaata başlamak için tahsis talep etmişti.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “AK Parti Milletvekili Sayın Hamza Dağ, Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşme noktasında öncülük yaptı. Kulüp Başkanımızla beraber bakanımızla stat konusunda bir görüşme yaptık. Hamza Bey de biz eşlik etti. Stat konusunda benim hep söylediğim bir talebim vardı yapılmayacaksa biz yapalım noktasında…  Bu talebimi  bakanımıza da yineledim. Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dahil olduğu bir konsorsiyumla bununla ilgili bir ön çalışma yapalım, altyapı oluşturalım ona göre devam edelim şeklinde bir noktaya geldik.  Kulüp de projenin revizyonu ve takibi açısından sürece dâhil olacak. Proje ortak bir konsorsiyumla yürüyecek. Somut bir adım attık. Ben güzel bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Ama detaylar daha belli değil. Bakanlık, Büyükşehir Belediyemiz ve Karşıyaka Belediyemiz projenin detaylarıyla ilgili ortak bir çalışma yapacak” dedi.
Tugay, stadın, stat için ayrılmış olan mevcut yerde yapılmasının planlandığını, görüşme öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i bilgilendirdiğini ve onayını aldığını belirti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 2
Önceki Haber League of Legends Turnuvalarına Nasıl Katılabilirsiniz?
Sonraki Haber Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Keseli mazbatasını aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?