ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka SGK'den mobil hizmet

Karşıyaka SGK'den mobil hizmet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka SGK'den mobil hizmet

Karşıyaka SGK Müdürlüğü hayata geçirdiği önemli projesi ile mobil hizmeti ekledi.

Hizmette sınır tanımayan olarak bilinen Karşıyaka Sosyal Güvenlik Merkezi, bu çalışmalarını sigortalı ve emekli hak sahiplerinin evlerindeki hizmete mobil sistemi de ekledi.

Karşıyaka’da ikamet ederken vefat eden sigortalı ve emekli hak sahiplerinin bilgilerini gün bazında alarak yakınlarının yardımına koşan Karşıyaka SGK Merkez Müdürü Tuncel Dağdelen ve ekibi büyük takdir topluyor.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının katkıları ile yapılan uygulamada Karşıyaka’ da ikamet ederken vefat edenlerin isimleri Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığından Karşıyaka SGK ya bildiriliyor. SGK’ da vefat edenlerin sosyal güvencelerine bakarak geride kalan yakınlarından 70 yaş ve üzerini tespit ediyor. İlgili yaşlıya telefon ile ulaşarak randevu alıyor ve evlerine giderek hem SGK ile ilgili haklarını bildiriyor hem de aylık taleplerini yaşlı kişi SGK ya gitmeden evlerinde alıp hemen işleme koyuyorlar. Altı aydır yapılan bu uygulamanın İzmir genelinde de ses getirdiği için çok yakın zamanda İzmir genelinde de uygulanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bilgileri alınan hak sahipleri ile Karşıyaka SGK Merkez Müdürü Dağdelen ve kurum personeli Aslı Şişman Bayasvefatedenin yakınları ile temasa geçiyor. Kuruma gelemeyecek durumda olan 70 yaş üzeri yaşlı ve engelli hak sahiplerinin evlerine taziye ziyaretlerine giderek hak ve yükümlülükleri anlatıyor, gerekli talepleri alıp işlemi orada başlatıyorlar.

Proje ile acılı olan ailelerin Sosyal Güvencelerinin kesintisiz devamı sağlanarak ailelere destekte bulunmakla, Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu göstermeye çalışıyorlar.

Yaşlı ve engelli hak sahipleri, Karşıyaka SGK müdür ve personelinin bu çalışmalarını oldukça verimli ve başarılı bulduklarını belirtiyorlar.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber “Yeni dönemde de bomba gibiyiz!”
Sonraki Haber Karşıyaka’da Kent Koop’a ilgi büyük

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?