ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Protokolü, telefon dolandırıcılığına karşı önlemi konuştu

Karşıyaka Protokolü, telefon dolandırıcılığına karşı önlemi konuştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Protokolü, telefon dolandırıcılığına karşı önlemi konuştu

Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticilerini bir araya getiren aylık toplantı da son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığına karşı alınacak önlemleri konuştu.

Karşıyaka Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) ev sahipliğinde Sports International’da düzenlenen sabah toplantısında Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticileri bir araya geldi ve birlikte kahvaltı yaptı.

Türkiye'de bir ilk olarak bilinen, 3 yıldır her ay düzenlenen Karşıyaka'da kahvaltıda buluşma toplantıları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmeyi, Karşıyaka’ya yeni atanan özel ve kamu kurum, kuruluş yöneticilerinin tanışmaları için iyi bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.  Karşıyaka’nın sorunları ve çözüm yolları üzerinde görüşmelerin yapıldığı toplantının oldukça verimli olduğu belirtiliyor.

2015 yılının son toplantısında Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu ve KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı birer konuşma yaptı. Özsakallı toplantıya katılanlara teşekkür etti.

İnsanlarımızı tehlikeye atan, tehdit edenlere müsamaha göstermeyeceğiz

2015 yılının son toplantısında konuşan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığının genelde ev telefonları ile yapıldığına değinerek şunları söyledi.  “2015 yılının son toplantısını yapıyoruz. 2016 yılının başta Karşıyaka’mıza, İzmir’imize, ülkemize ve insanlığa huzura, barışa, dostluğa ve daha mutlu olmamıza vesile olmasını diliyorum. KASİAD’A ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Karşıyaka’mızda kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz her türlü yasa dışı faaliyetleri önlemek için çalışmaktadır. İnsanlarımızı tehlikeye atan, tehdit edenlere müsamaha göstermeyeceğiz. Son zamanlarda genelde ev telefonları ile insanlarımıza ulaşarak onların zayıf ya boş anından faydalanarak dolandırıyorlar.

Tedbirli ve temkinli olmalı

Bizler dairelerimizde ve işyerlerimizde görev alan arkadaşlarımızı bu dolandırıcılıklara karşı uyarmalıyız. Unutmayalım ki her kesimden insanları bu dolandırıcılık tuzağına düşürebiliyorlar.  Tuzağa düşenleri kınamamalıyız, durumu da komik bulmamalıyız. İnsanın boş anı olabiliyor. Dolandırıcılar bundan kolaylıkla faydalanabiliyor. Buna karşı telkin ve tavsiyelerle psikolojik olarak buna hazır bulunmamız gerekir ki bir an boşluğa düşüp te yanlışa düşmemiz lazım. Emniyetin hazırlamış olduğu broşürlerden faydalanarak ailemiz, kurumlarımız, sosyal çevremizde bu meseleyi gündeme getirmekte fayda var. Geçenlerde Karşıyaka Emniyet Müdürlüğümüz dolandırıcıları yakalayıp hâkim önüne çıkardı. Kolluk güçlerimiz gereğini yapmaya çalışıyor. Bizim de tedbirli ve temkinli olmamız gerekiyor.

KASİAD’ın  ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Nüfus Müdürü Derya Çıngıl, Gediz Elektrik Karşıyaka- Bayraklı Müdürü Halil Avcı, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emekli, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Semra Demir, Jandarma Komutanı Celal Cesur, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emre Sağdıç, Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Murat Işıl, Karşıyaka Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Yıldızhan Altınışık, İZSU Karşıyaka Şube Müdürü İlhan Gökdeniz, PTT Merkez Müdürü Seyit Çalık, Çarşı Şube Müdürü Nihat Yüksel, Tapu Müdürü Demircan Koç, Çocuk Yuvası Müdürü Adnan Güneş, Halk Eğitim Merkezi Ebru Yücel, Öğretmenevi Müdürü Erol Büyükhan, Vakıfbank Şube Müdürü Hakan Günay, Halkbank Şube Müdürü Necati Kansu, İzmir Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, hastanenin Genel Müdürü Veysi Kubba, Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Hastanesi Merkez Müdürü Prof. Dr. Namık Çevik, Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Gülay, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, KASİAD yönetim kurulu üyeleri,  Özel Havajet Meslek Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ufuk Öztürk ve diğer kurum yöneticileri katıldı.

Eski KASİAD Başkanı Osman Avcı, her toplantıda gelenek haline getirdiği katılanlara birer paket Karşıyaka’nın tanınmış Küçükavcı kahvesinin dağıtımını yaptı.

Ocak ayında yapılacak 2016 yılının ilk toplantısına Özel Havajet Meslek Lisesi ev sahipliği yapacak.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Galatasaray'ı devirdi
Sonraki Haber Ufuk Sarıca:''Önemli bir maçı kazandık''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?