ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Protokolü Medicalpark'ta organ bağışı çağrısı yaptı

Karşıyaka Protokolü Medicalpark'ta organ bağışı çağrısı yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Protokolü Medicalpark'ta organ bağışı çağrısı yaptı

Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticilerini bir araya getiren Kasım ayı sabah toplantısında konuşan Kaymakam Yücel,“organ bağışı” çağrısı yaptı.

Medicalpark Hastanesi’nin ev sahipliği yaptığıKasım toplantısında,Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve Hastanenin Genel Müdürü Veysi Kubba birer konuşma yaptı.

İlk 10 ayda 2358 bağış

Kaymakam Yücel, “Sağlığımızı koruma gibi asli bir görevimiz var” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi.“Bedensel ve ruhsal açıdan sağlığımız ile ilgili doktorlarımızdan aldığımız tavsiyeleri yerine getirmemiz gerekir. “Organ bağışı haftası” nedeni ile Karşıyaka’mızda birçok etkinlik gerçekleştirilerek organ bağışının önemine dikkat çekildi. Buradan herkese organ bağışı yapmaları için çağrıda bulunuyorum. Organ bağışında bulunmak insani bir görevdir…Geçen yıl 2500 kişi organ bağışı yaparken, bu yıl ilk 10 ayda 2358 kişi organ bağışında bulunmuş. Bu da bağışçı sayısının her yıl artarak devam ettiğini göstermektedir. Hizmet verdiğimiz, hizmet aldığımız insanları organ bağışı ile ilgili bilgilendirmemiz lazım.  Önemli bir konuyu da belirtmek istiyorum, bağışlama niyetiniz varsa aileden iki kişiye muhakkak belirtmek gerekiyor. Diyanet işleri başkanlığımız bu konuda kesin fetva veriyor.”

Müzikle tedavi tedavinin bir unsuru

Genel Müdür Veysi KubbaMedicalpark hastanesinin sosyal projelerine değindi. Müzikle tedavinin insan sağlığının tamamlayıcı bir tedavi unsuru olduğunu belirtti. Hastane bünyesinde şifa veren çocuklar korosunu da kurduklarını sözlerine ekleyen Kubba şunları söyledi. “Bu çocuklarımızın hayatlarını değiştirebilirsek, yön verebilirsek sanata kazandırabilirsek bu da bizim için kurumsal anlamda büyük keyif verecektir. Çocuklar hayata safça bakıyorlar olanlar bizim için çok önemli. Sevgi evleri projemiz var.  Karşıyaka sevgi evlerinde bulunan 42 çocuğumuz ile ilgileniyoruz. Onların sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını üstlenmeyi bir görev saydık. Sağlık sorunlarını üstlendiğimiz gibi onlara sosyal aktivitelere, gezilere götürüyoruz. Bu çocukları geleceğe hazırlamak hepimizin görevi. Sizlerinde manevi desteğini bekliyoruz.“

Medicalpark Hastanesi’ndeki toplantıyaKarşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan,Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, Genel Müdür Veysi Kubba, Hastane yöneticileri, Kâtip Çelebi Üniversitesi Genel Sekreteri Nurettin Memur, Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Yamanlar Vergi Dairesi Müdürü Ali Karakaya,  Tarım Müdürü İsmail Emetli, Karşıyaka Ağız Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dt. Yıldızhan Altınışık,Türk Telekom Müdürü İbrahim Asaf Yalçın, Nüfus Müdürü Derya Çıngıl, SGK Müdürü Tuncel Dağdelen, Tapu Müdürü Erhan Sakarya,Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Semra Demir, İZSU Karşıyaka Şube Müdürü İlhan Gökdeniz, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, SYDV Müdürü Muhittin Edirne, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, Çocuk Yuvası Müdürü Adnan Güneş,İlçe Kütüphane Müdürü Cuma Öztekin, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Karşıyaka Şube Müdürü Halil Avcı, işadamı Mehmet Çelebi, Gazeteci Avni Erboy,diğer kurum yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Türkiye’de İlk

Türkiye'de bir ilk olarak bilinen, 6 yıldır her ay düzenlenen Karşıyaka'da kahvaltıda buluşma toplantıları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmeyi, Karşıyaka’ya yeni atanan özel ve kamu kurum, kuruluş yöneticilerinin tanışmaları için iyi bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.  Karşıyaka’nın sorunları ve çözüm yolları üzerinde görüşmelerin yapıldığı toplantının oldukça verimli olduğu belirtiliyor.

Haber, fotoğraflar: YILMAZ DURMAZhttp://www.karsiyakahaber.com /ÖZEL)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın kapalı yüzme havuzu resmen açıldı
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?