ANA SAYFA > EĞİTİM > KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR'DAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR'DAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR'DAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımı'nda yer alan Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji öğrencisi Osman Akar 55. Dünya Matematik Olimpiyatlarında Altın madalya kazandı.

55. Dünya Matematik Olimpiyatları 106 ülkenin katılımı ile 05-12 Temmuz tarihleri arasında Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde yapıldı. Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji öğrencisi Osman Akar Türkiye'nin tek Altın madalyasını kazandı. Yine Matematik Milli takımında yer alan Yamanlar Koleji öğrencisi Emre Girgin de Gümüş Madalya aldı.
Dünya Matematik Olimpiyatları Şampiyonu Osman Akar Osman Akar "Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversite eğitimime, Dünyanın en prestijli üniversitelerinden birinde matematik alanında devam ederek önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum" dedi.
Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap "Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 413 madalyanın 146'sını ülkemize kazandıran okuldur. Ülkemize Dünya Bilim Olimpiyatlarında en çok madalya kazandıran okuluz. Gelecek hafta yapılacak Dünya Kimya Olimpiyatlarında da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KİTABINI AL, OKU VE GERİ GETİR...
Sonraki Haber KARŞIYAKA SANAT DERNEĞİ KURULDU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?