ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, Kurban Bayramı'na hazır

Karşıyaka, Kurban Bayramı'na hazır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, Kurban Bayramı'na hazır

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ve kesim alanları ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Oluşturulan özel ekipler, hem bayram süresince vatandaşların huzuru için çalışacak hem de kurbanlıkların hijyenik ortamlarda satılması ve kesilmesini sağlayacak.

Kurban Bayramı’nda vatandaşların konforu ve kurbanlıkların sağlıklı ortamlarda kesimini sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy’de bulunan Kurban Satış ve Kesim Yeri’ni hazır hale getirdi. 2 bin küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvanın satışa sunulduğu alanda hijyenik bir ortam oluşturuldu. Kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesi için önlemler alındı. Hayvanların araçlardan indirilme ve bindirilme rampaları, atıkların bertaraf edilmesi ve temizlik, ilaçlama, hayvan sahiplerinin bekleme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler de dahil, gerekli olan tüm ayrıntılar düşünüldü.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çevre, Temizlik, Zabıta, Destek, Ulaşım ve Fen İşleri müdürlüklerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar, Kurban Bayramı sonuna kadar devam edecek. Kurbanlıkların kayıt, pasaport ve sağlık raporları tek tek kontrol edilirken, rutin denetimler de sürecek. Bayram süresince de alanda Veteriler İşleri Müdürlüğü Acil Müdahele Ekibi alarmda olacak. Temizlik işlemleri ise kurulan özel ekiplerce gerçekleştirilerek, kötü görüntülerin oluşmasının önüne geçilecek. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin ikram araçları da arife ve bayramın ilk gününde, mezarlıklarda hizmet verecek. Vatandaşlara çay ve kahve ikramı yapılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızda Kurban Bayramı’nın hiçbir sıkıntı yaşanmadan, huzurla geçmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptık, tedbirleri aldık. Farklı alanlarda, sokaklarda kurban kesimi yapılmaması konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Ekiplerimiz bayram sonuna kadar da çalışma ve denetimlerini sürdürecek” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı Belediyesi kültür merkezi ve sağlık evini açıyor
Sonraki Haber Büyükşehir'den hayvancılara bir destek daha

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?