ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Kuran Kursu öğrencileri Ulu Önderimizi andı

Karşıyaka Kuran Kursu öğrencileri Ulu Önderimizi andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Kuran Kursu öğrencileri Ulu Önderimizi andı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. Yıl Dönümü etkinlikleri Karşıyaka'da devam ediyor. Bu kez de Karşıyaka Müftülüğü etkinlik düzenledi.

Karşıyaka Müftülüğü Nergiz Mahallesi Kuran Kursu öğrencileri  Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’n de “Atatürk’ü Anma ve Anlama” programı düzenledi. Atatürk’ün hayatını sinevizyon, ilkokul öğretmeninin öğrencilere Atatürk’ü anlatması tiyatral bir gösteri ile sergilenirken, şiir ve Atatürk’ün yaşamından etkilendiğimiz olaylar, sevdiği türküler, Atatürk’ün vecizeleri seslendirildi.
Ev sahibi Karşıyaka Müdtüsü İsa Gürler'in yanı sıra Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Karşıyaka İlçe Nüfus Müdürü Ertuğrul Ölçek, Türk Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, çeşitli STK Başkanları, gaziler, camii imam ve müezzinleri, kuran kursu kursiyerleri, Karşıyakalılar ve öğrenciler katıldı.
Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, Hayatını milletinin ve vatanının bağımsızlığına adayan, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını yazdırdığını belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Vatansız bir insan huzur içinde yaşayamaz. Vatansız, hür ve bağımsız bir devleti olmayan millet de, huzur içinde yaşayamaz, varlığını devam ettiremez. İşte, varlığımızı devam ettirdiğimiz, bayrağımızın dalgalandığı, ezanımızın okunduğu bu vatanı kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi her zaman şükranla, minnetle, rahmetle anmak hem insanî hem de ahlakî bir görevdir. Aramızdan ayrılışının 81. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum.”
 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kitvak Koşusu'nu “Secret Lover” kazandı
Sonraki Haber Atatürk'ün sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?