ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Kıyıları, artık daha temiz

Karşıyaka Kıyıları, artık daha temiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Kıyıları, artık daha temiz

Tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen “Akdeniz’i Temiz Tutalım (Clean up the Med)” etkinliği kapsamında, TURMEPA, Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi destekleriyle Bostanlı Sahili’nde kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.

Denizlerde her geçen yıl artan kirliliğe dikkat çekmek ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla, her yıl tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen “Akdeniz’i Temiz Tutalım (Clean up the Med)” etkinliğinin İzmir ayağı, TURMEPA, Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ortaklığında Karşıyaka’da gerçekleştirildi.

Çoğunluğunu Karşıyaka Kent Konseyi üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Bostanlı İskelesi önünde bir araya gelerek buradan Mavişehir yönüne doğru kıyı hattı boyunca temizlik yaptı. Cam, metal, plastik gibi doğada yok olması binlerce yılı bulabilen atıkları toplayarak kıyıları temizleyen grup üyeleri, kendilerini meraklı gözlerle izleyen çevredeki vatandaşlarla da sohbet ederek bilinçlendirme çalışması yaptılar.

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin sonunda Mavişehir’deki Balıkçı Barınağı’nın önüne gelerek fotoğraf çektiren grup üyeleri, burada kıyılardan topladıkları bir kamyon dolusu atığı sergileyerek kıyılardaki kirliliğin boyutlarına dikkat çektiler.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dünyada en az süt tüketen ülkelerden biri Türkiye
Sonraki Haber Hüseyin Mutlu Akpınar'a, ''Kente Katkı'' ödülü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?