ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka enerjisini güneşten alıyor

Karşıyaka enerjisini güneşten alıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka enerjisini güneşten alıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle kurulan Güneş Tarlası, 2014 yılının son aylarında, Yamanlar Dağı eteklerindeki arazide faaliyete geçirildi. 2013 adet güneş paneli ile üretim yapılan tesiste, bugüne kadar 1 milyon 110 bin kwh elektrik enerjisi elde edildi.

Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi, Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı ile Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin elektrik ihtiyacı buradan karşılandı. İki yılda elde edilen gelirin 115 bin TL’lik kısmı bu üç tesisin elektrik giderleri için Gediz Elektrik AŞ ile mahsuplaşılırken, aradaki rakam gelir olarak belediye kasasına girdi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli en yüksek olan ülkeler arasında yer alıyor. Hem ekonomi hem de çevre için bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi olarak, yerel yönetimler bazında bu alanda öncü konumdayız. Ege Bölgesi’nde Güneş Tarlası’nı kuran ilk belediye olduk. Güneş enerjisinden daha çok yararlanabilmek adına araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı arttı
Sonraki Haber Karşıyaka'nın kızları Manisa'yı 3-1 ile aştı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?