ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün aktivitesine büyük ilgi...

Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün aktivitesine büyük ilgi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün aktivitesine büyük ilgi...

Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde yükümlülerin milli ve manevi değerlerini geliştirme amacıyla düzenlenen etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu günün anlam ve önemini ilişkin birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Mert Çanakkale savaşı hatıraları ile ilgili yaşanmış hatıraları anlatımından sonra TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Osman Kayar ve saz ekibi Çanakkale türkü ve ağıtlarını seslendirdi.1934 Yılı Anzak Törenlerine Atatürk’ün gönderdiği mesajın okunması ile sona erdi.

Başsavcı Arapoğlu “Yokluk içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına top yekûn direnişinin adıdır Çanakkale. Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Şehitlerimiz Türk Milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaktır. Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda yüce Türk Milletinin tüm engelleri aşacağının en güzel örneği Çanakkale Zaferidir. Çanakkale Zaferini bize yaşatan başta ulu önderimiz Mustafa kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun…” dedi.

Kaymakam Yücel ise şunları söyledi. “Çanakkale’de süper devletlere 250 bin şehit verme pahasına Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, tarihin Türklerden vize almadan yazılamayacağını gösterdik.Çanakkale Zaferi,Miralay Gazi Mustafa Kemal’in ifadesi olan ÇanakkaleRuhunun yaşatılmasının sonucuydu. Savaşta 5 metre ilerdeki düşmana saldıracak olan, emir bekleyen askerler, ezberindeki sureleri okuyor, ezberinde olmayanlar ne biliyorlarsa onu tekrar ediyordu. Çünkü onlar, hemen biraz sonra şahadet şerbetine kavuşacaklardı. ÇünküGazi Mustafa Kemal, onlara savaşmayı değil, ölmelerini emretmişti... Öyle bir neslin bugünkü torunlarıAfrin’e gitti. Bütün dünyaya, süper güçlere çok alçakça karşımıza çıkmış olanlara, bir yüz yıl önceki müstevilerin evlatlarına yapacaklarını yaptı. Ümit ve temenni ediyorum ki Çanakkale ruhunu hiç kaybetmeyiz.”

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Mert ise Çanakkale zaferinden sonra, Çanakkale şehitlerinin geride bıraktıklarının yaşam öykülerinianlattı.

Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Hasan Çankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan vekili Muammer Gezginci,İzmir Tersane Komutanı Deniz Kıdemli Albay Korkut Şen, Ticaret Mahkemesi Başkanı Süleyman Ünal, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Karaman,Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Mert, SYDV Müdürü Muhittin Edirne, TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Osman Kayar, STK yönetici ve temsilcileriile denetimli serbestlikten yararlanan yükümlülerkatıldı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyespor judoda 3 madalya ile döndü...
Sonraki Haber Karşıyaka’da Aşık Veysel’i anma gecesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?