ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka Dağcılık ve Foça Belediyesi'nden temizlik çalışması

Karşıyaka Dağcılık ve Foça Belediyesi'nden temizlik çalışması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Dağcılık ve Foça Belediyesi'nden temizlik çalışması

Foça Belediyesi ve Karşıyaka Dağcılık Doğa Sporları ve Doğa Severler Kulübü Derneği ortaklığı ile çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Foça’da temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Karşıyaka’dan Foça’ya gelen 36 Doğasever, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Jandarma Okul Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ve Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin tarafından Demokrasi Meydanı’nda karşılandı.

Temizlik çalışması sonunda, duyarsız kişilerce çevreye saçılmış; kâğıt, cam, plastik, şişe ve benzeri atıklar, onlarca çöp torbasında toplanırken, çevre kirliliğinin ulaştığı uç noktaları da gözler önüne serdi.

Çevre miras değil, emanettir

Doğaseverlerle birlikte, Çanak koyunda yapılan temizliğe katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Bugün, topluma önemli bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. İnsanlarımız ne yazık ki çevreyi kirliliği konusunda sorumsuz davranıyorlar. Ancak asla unutulmamalıdır ki, Çevre miras değil, gelecek nesillere devredilecek emanettir. Karşıyakalı Doğaseverlerimize Foça olarak çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Büyükler, çevreye özen göstersin

Çevre temizliğine katılan Doğaseverlerin en küçüğü, 12 yaşındaki 6. Sınıf öğrencisi Beril Tokgöz’de, ‘Bu sahilde çok fazla çöp var. İnsanlar çok fazla çevreyi kirletiyorlar. Biz çocuklar, büyüklerin çevreye daha çok özen göstermelerini istiyoruz!’ diyerek, yetişkinlere sitem etti.

Umarım insanlarımız ders alırlar

İzmir’in en eski ve köklü kulüplerinden bir tanesi olduklarını ifade eden Karşıyaka Doğa Severler Kulübü Başkanı Ömer Halimoğlu, ‘1980 yılından beri Doğaseverler olarak, dağcılık faaliyetlerinde bulunuyoruz. Çevreye olan duyarlılığımızı göstermek için bugün olduğu gibi sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz. Bugün, Foça’da çevre temizliği gerçekleştirdik. Umarım, insanlarımız bizim burada yaptığımız etkinlikten bir ders alırlar. Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a duyarlı davranışı ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ÇEKOOP'tan ''atık ilaç'' çağrısı
Sonraki Haber Çeşme'nin güzelleri yarıştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?