ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka çiçek açıyor

Karşıyaka çiçek açıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka çiçek açıyor

Yaz aylarının gelişiyle birlikte kenti mevsime uygun bitkilerle donatmaya başlayan Karşıyaka Belediyesi, 300 bin çiçeği toprakla buluşturuyor. Kadife, begonya, ateş ve sardunya gibi mevsimlik çiçekler, yaz sıcaklığını yansıtan renkleriyle sokaklara hem canlılık hem de güzellik katıyor.

Yılın her döneminde kenti bitkilerle güzelleştirirken üreticilere de destek olan Karşıyaka Belediyesi; yaz mevsimi için Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 300 bin adet çiçek alımı yaptı. Kadife, petunya, horoz ibiği, zinya, vapur dumanı, pervane, ipek, begonya, sardunya, ateş çiçekleri, Mayıs ayı itibariyle ilçe genelindeki parklar ile muhtelif alanlara dikilmeye başlandı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kısa sürede Nikah Sarayı önü, Girne Kültürpark, Muammer Aksoy Parkı, Köy Enstitüleri Parkı ve Demokrasi Meydanı gibi onlarca noktayı birbirinden güzel çiçeklerle süsledi. Sokaklara canlılık ve güzellik getiren renk cümbüşü, vatandaşların da büyük beğenisini kazandı. Hızla devam eden çiçek dikim çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.

“ÇİÇEK GİBİ BİR KENT”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kooperatiflerden satın aldığımız çiçeklerle hem kentimizi süslüyor hem de üreticilerimize destek oluyoruz. Yaşadığımız çevreyi yeşille, bitkiyle, çiçekle güzelleştirmenin, insanları mutlu ettiğine inanıyorum. Daha yeşil ve çiçek gibi bir kent yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaymakam Yücel, Rüzgarın Kızları'nı kabul etti
Sonraki Haber Ege lezzetleri, Japon sofralarını süsleyecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?