ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Çarşı'dan ''Lasme'' açıklaması

Karşıyaka Çarşı'dan ''Lasme'' açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Çarşı'dan ''Lasme'' açıklaması

Galatasaray Odeabank'ta forma giyen Stephane Lasme'nin yasak olan keyif verici madde kullandığının tespit edilmesinin ardından Karşıyaka Çarşı Grubu'ndan bir açıklama geldi.

İşte o açıklama:

'' Dün "Pivot/Uzun forvet" pozisyonunda Galatasaray Odeabank'ta forma giyen Stephane Lasme'nin yasak olan keyif verici madde kullandığı tespit edilmiş.

Şaşırdık mı? Lasme'nin kariyeri boyunca ilk defa böyle bir durum ile karşılaşılmış olması belki şaşırtıcı olabilir ancak Ergin Ataman'ın takımında bu ilk defa yaşanmıyor. 

Tabi burada bizi sporcu etiğine yakışmayan davranış dışında ilgilendiren, Lasme'de bu maddenin tespiti, geçtiğimiz günlerde Türkiye Basketbol Ligi Playoff mücadelesi Çeyrek finalinde karşılaştığımız maç sonraki kontrol esnasında ortaya çıkması. Hatırlarsınız Galatasaray ile oynadığımız karşılaşmada Lasme 14 sayı 7 rebound ile oynamıştı. Sonuçta Playofflardan elenmiştik.

Şimdi Lasme'ye ceza gündemde. Toplu bir doping kullanımı olmadığından Galatasaray "ceza"dan yırtacak gibi görünüyor.

Lasme ise suçu kabul ederse 3, etmezse 6 ay civarı ceza ile kurtulacak.
Yani Lasme 3 ay ceza alırsa sezonun tatil olduğu dönemde, 13 Haziran - 13 Eylül tarihleri arasında karşılaşmalara çıkamayacak.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi 10 Ekimde başlamış, Eurolig, Eurocup vs ilk maçları da Ekimde oynanmış.

Biraz da bu taraftan bakalım. Playoff çeyrek finalinde Galatasaray ile deplasmandaki ilk maçı almıştık. Mağdur edebiyatı yapmak istemiyoruz ancak şöyle de bir gerçek var ki; kendi sahamızdaki maçı vermeseydik yarı finale çıkan taraf biz olacaktık. 62 - 65 verdiğimiz ve playofftan elendiğimiz karşılaşmada Lasme'nin bu performansı olmasaydı sonuç ne şekilde değişirdi? Hatırlarsanız Lasme sahamızda oynadığımız karşılaşmada 2 defa kusmuştu!

Galatasaray Odebank'ta da sıkıntı yok.
Zaten Lasme'de çıkan madde sonrası oyuncunun kulübünden "takipçisi olacağız, bıdı bıdı.." şeklinde bir açıklama gelmişti.

Yani Lasme rahat, Ergin rahat, Galatasaray hepsinden rahat...

Karşıyaka Çarşı Grubu ''

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Paco Peńa ve grubu, flamenko ateşini AASSM’de yaktı
Sonraki Haber Zeynep Altıok: ''İzmir’i Milli Eğitim’le rehabilite etmek istiyorlar''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?