ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Çarşı’da ''Türkçülük Günü’’ yürüyüşü

Karşıyaka Çarşı’da ''Türkçülük Günü’’ yürüyüşü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Çarşı’da ''Türkçülük Günü’’ yürüyüşü

Tanrıdağ Türkçüler Derneği İzmir İl Temsilciliği üyeleri, 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü sebebiyle Karşıyaka Çarşı’da bir yürüyüş düzenledi.

Karşıyaka İzban İstasyonu önünden başlayan yürüyüşe, yaklaşık 200’e yakın dernek üyesi katıldı. İzban İstasyonu’ndan Karşıyaka Çarşı’nın sonuna kadar yürüyen grup, sık sık “Bozkurtlar ulusun, Tanrı Türk’ü korusun”, “Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Yürüyüşün ardından Karşıyaka Çarşı’nın çıkışında toplanan grup, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Zafer Erzurumlu, “Düşmanlarımız eskisinden de kuvvetlidir ve tüm namertlikleri ile kapımıza dayanmıştır. Lakin, gerek içimizdeki gafiller, gerek sınırımızdaki hainler bilmelidirler ki taşıdığımız ruh, harabeler içerisinden yepyeni bir devlet kuran ruh ile aynı ruhtur. Bizler ırkımıza ne zincir vurulmasına, ne de hakaretler yağdırılmasına göz yumacağız. Kutlu milletimiz unutmamalıdır; damarlarımızda taşıdığımız kan, vatanımızı boydan boya sulamış olan kan ile aynı kandır” dedi.

Basın açıklamasının ardından saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra yine sloganlar atarak Karşıyaka İzban’a yürüyüp burada dağılarak eylemini sonlandırdı.

Salahattin Oytun İdel/Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Galatasaray maçının tarihi belli oldu
Sonraki Haber Turhan Gürsel Urhan, adaylıktan vazgeçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?