ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Çarşı ile İskeleyi birleştireceğiz...

Karşıyaka Çarşı ile İskeleyi birleştireceğiz...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Çarşı ile İskeleyi birleştireceğiz...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Karşıyaka Çarşı ile Karşıyaka İskeleyi birleştireceğiz. Trafiği yolun altına alacağız" dedi.

Bayram ziyaretlerinin birisini Milliyet Ege'ye yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin çeperlerine yönelik hizmetleri anlattı, “Üç yeni meydan ve suni gölet yapmayı planlıyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim çalışmalarında ve göreve başladıktan sonra sık sık dile getirdiği, ‘Kentin ön sıralarına değil arka sıralarına öncelik vereceğiz’ sözünün hakkını veriyor. Görev başında 67. günü dolduran Başkan Soyer; Basmane Çukuru, Kültürpark, kentsel dönüşüm ve yayalaştırma projeleriyle ilgili konuştu. İzmir gündemini son günlerde meşgul eden çukur ile ilgili tüm paydaşlarla görüşeceklerini belirten Soyer, şöyle konuştu:
 Çalışmalar başlıyor
“Kesin bir karara varılana kadar suni gölet şeklinde kullanması gerektiğini düşünüyoruz. Etrafına banklar, fıskiyeler koyup ağaçlar dikip vatandaşın nefes alabileceği bir alan yaratacağız. Alanda hayata geçecek proje kesinleşene kadar bu şekilde kullanılmasını talep edeceğiz. Ayrıca çukurun yanı başındaki caddeyi de yeraltına alıp bölgeyi fuarla birleştirmek istiyoruz. Paydaşları bu konuda da ikna etmeye çalışacağız. Karşıyaka Çarşı ile iskeleyi de birleştireceğiz. Alsancak ve Basmane garlarında da aynısı yapılacak. Trafik yeraltına alındığında kendiliğinden geniş meydanlar ortaya çıkıyor. Özellikle Alsancak’ta Hocazede Camisi’nden itibaren yolun yeraltına alınacak olmasıyla tramvay geçişi ve trafik büyük oranda rahatlayacak. Bu üç meydan projesi hemen yapılacak.”
 Üçte ikisi tapulu
Kentsel dönüşüm çalışmalarına Ege Mahallesi’nden başlayacaklarını, alanın üçte ikisinin tapulu mülk olduğunu ve tamamına yakınıyla Büyükşehir arasında anlaşma sağlandığını ifade eden Soyer, “Üçte biri işgal alan, mülkiyet yok ve bu nedenle mutabakat yapılamıyor. Vatandaş, ‘Çıkarsam sokakta mı kalacağım, bana ev verecek misin?’ diye soruyor, evinden çıkmıyor. Bu sorun için harekete geçtik. İşgal alanının yanı başında bu üçte birlik kısım için bina yapacağız. Her şey hazır, ihale yok. Kaba inşaatını Büyükşehir yapacak. Tesisat gibi işler için ihaleye çıkacağız. Onların gözü önünde evlerini yapacağız ve alan tamamen boşalınca da dönüşümü hemen başlatacağız. Proje hazır, engel yok” dedi.
Başkan Soyer, göreve başladığı günden bu yana yaptığı en önemli icraatı ise, şöyle açıkladı: “Ulaşımdaki indirim ve baykuş uygulamaları çok iyi karşılandı. Ama icraatten ziyade insanlarda artık umut var. Biz bu umudu besleyip büyütüp başka bir İzmir ve Türkiye yaratacağız. Mega projemiz yok. Bütün projelerimiz bir zincirin halkası, hepsi birbirini tetikliyor. Ama üçe ayırırsak körfez temizliği gibi kapsamlı projeler var. Kent estetiği konusu var. Daha renkli ve canlı bir kent oluşturmak için dünyanın en iyi sokak sanatçılarına duvarlarımızı açacağız. Yeşillendireceğiz kenti, bu toprakların begonvilini, zambağını ve sardunyasını kullanacağız. Küçük dokunuşlarımız olacak. Örneğin kentte WC eksikliği var. Kültürparkta bir tane bile yok.”
 Anadolu’nun ilkleri
2015 yılında aday olunan EXPO’nun aslında Kültürpark’taki İzmir Enternasyonel Fuarı’yla yıllarca başarıyla yapıldığına dikkat çeken Büyükşehir Başkanı, “Yaklaşık 90 yıl boyunca dünya, kendini İzmir’den insanlığa anlattı. İzmir’de hep Anadolu’nun ilkleri yapıldı. İlk gazete, ilk itfaiye, ilk hayvanat bahçesi, ilk konsolosluk, ilk matbaa... İzmir hep öncüydü, şimdi yine Türkiye’nin gözü ilkler ve ardından başlayacak dönüşüm için burada” diye konutuı.
Kültürpark konusunda herkesi dinleyeceklerini dile getiren Soyer, “Ortak akılla hareket edeceğiz. Kültürpark, en çok sahip çıkılması gereken bölge, 17 Haziran’da tüm paydaşlarla buluşup korunması için yapılacakları masaya yatıracağız” dedi.
Bu kenti seviyorum
Yerel seçim çalışmalarındaki ‘Aşkla İzmir’ sloganının nasıl ortaya çıktığı sorusuna, “Her şey sevmekle başlar” yanıtını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şöyle konuştu: “Kenti sevmezseniz hizmet edemezsiniz. İzmir’e büyük bir aidiyet duygusuyla bağlıyım. Bu kente bir aşk hissediyorum. Slogan bu duygularla ortaya çıktı. Sloganla çoğu insanın İzmir’e karşı hissettiklerine de tercüman olduk. Seferihisar’ı da istiridye içindeki inci gibi tanımlamıştık ve bu düşünceyle yola çıkıp ilçenin adını herkese duyurduk. İzmirliler de içinde yaşadıkları zenginliğin ve güzelliğin farkında değil.”
Egoyu bırakalım
Kemeraltı-Kadifekale aksı ve kruvaziyer ile ilgili yapılacaklarla kentin turizmde de markalaşacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu konu da çok ihmal edilmiş. Büyükşehir’de bir turizim dairesi yok. Birçok proje var, etkinlikler yapılıyor ama birbirleriyle koordinasyonları yok. Bunları bütüncül hale getirmeliyiz. Ayrı şeyler yapsalar da aynı iddiayı dile getirmeleri gerekiyor. Seferihisar’da yapılandan TARKEM’in haberi olmalı. Gelene, ‘Bakın bu da var, oraya da gidin’ denmeli. İletişim olmadığı için sağlam adımlar atılamıyor. İzmir için egolar kenara bırakılacak. Büyükşehir Başkanı olarak ben iletişime öncülük edeceğim” şeklinde konuştu. 
İlk hat ESBAŞ fuarizmir arasında
Kent ulaşımında yeni bir alternatif yaratmak için harekete geçtiklerini belirten Soyer, önceki başkan Aziz Kocaoğlu döneminde gündeme gelen, yerel seçimlerde de diğer Büyükşehir adaylarının vaatleri arasında yer alan Havaray için çalışmalara başladıklarını anlattı. Havaray’ın hem yapım aşamasında hem de ulaşımda birçok avantajı olduğunu ifade eden Başkan Soyer, Yapım maliyeti düşük ve manzaralı seyahat sunuyor. İlk hattı ESBAŞ ile fuarizmir arasında yapacağız. 2.3 kilometrelik hattın çalışmalarına hemen başlayacağız” dedi. 
‘Kulüplerin altyapısını besleyeceğiz’
Zor durumda olan İzmir kulüpleriyle ilgili ihtiyaç duyana her türlü desteği vereceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Para desteği sağlamak sunni teneffüs gibi. Uzun soluklu çözümler düşünüyoruz. Bunun için de altyapılarını besleyeceğiz. Tesis, malzeme ve hoca desteği vereceğiz. Spor okulları açacağız. Her spor dalında amatör kulüp var. Uyuşturucu kullanım yaşı 15’lere düştü. Bu tablodan dünya markası çıkmaz. Bu nedenle çocuklarımızı sporla buluşturmalıyız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 14 Muhteşem 7 Haha 0 İnanılmaz 3 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi’nden ücretsiz halk dansları kursu
Sonraki Haber Bodrum’da Otelinizi Gitmeden Ayarlayın Rahat Edin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Mesut itak Mesut itak 07.06.2019

Kemeraltı araphanından Agora’ya altgeçit yapılmasını öneriyorum gelen turistlerin kemeraltından Agora’ya geçişi yürüyerek sağlanabilir ve altgeçite yapılan dükkanlarda turiste alışveriş imkanı tanır dükkanların kira gelirleriylende burslu öğrenciler okutulabilir

Mesut itak Mesut itak 07.06.2019

Kemeraltı araphanından Agora’ya altgeçit yapılmasını öneriyorum gelen turistlerin kemeraltından Agora’ya geçişi yürüyerek sağlanabilir ve altgeçite yapılan dükkanlarda turiste alışveriş imkanı tanır dükkanların kira gelirleriylende burslu öğrenciler okutulabilir

Erdoğan keskinci Erdoğan keskinci 08.06.2019

Basmane çukur planı muhteşem

Erdoğan keskinci Erdoğan keskinci 08.06.2019

Basmane çukur planı muhteşem

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?