ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, can dostlara sahip çıktı

Karşıyaka, can dostlara sahip çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, can dostlara sahip çıktı

Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, sahiplendirme faaliyetleriyle de sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturdu.

2016 yılında 174 kedi ve köpeği sahiplendiren belediye, binlerce can dosta sağlık hizmeti verdi.

PET SHOP YERİNE BAKIMEVİ

Terk edilen ve sokaklardaki yaşam koşullarına adapte olamayan can dostların koruma altına alındığı Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi, kapılarını can dostlara açmak isteyen hayvanseverler için pet shoplara alternatif oldu. Evcil hayvan satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakımevinde kalan hayvanları tercih eden Karşıyakalılar, sene başından bu yana Golden Retriever, Rus Finosu ve Husky gibi özel cinslerin de aralarında bulunduğu toplam 127 köpeği sahiplendi. Taypark’ta kurulan sahiplendirme standı aracılığıyla da 47 kedi sıcak yuvaya kavuşturuldu. Can dostlar, sağlık kontrolleri ve aşıları yapıldıktan sonra, hiçbir ücret talep edilmeden yeni ailelerine teslim edildi.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu yıl sahiplendirme faaliyetlerinin yanı sıra sokak hayvanlarına yönelik sağlık hizmetlerine de hız verdi.Tam donanımlı veteriner ambulansı ve veteriner müdahale aracıyla 3 bin can dosta yerinde tıbbi müdahalede bulunuldu. Taypark’taki poliklinikte de 9 bin kedi ve köpeğe bakım, tedavi, aşı ve cerrahi müdahale yapıldı. 2 bin 500 kedi ve köpek kısırlaştırıldı.

HAYVAN DOSTU BELEDİYE

‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çevremizi, sokaklarımızı paylaştığımız sahipsiz hayvanlarımızın yaşam haklarına saygı duyan, onlar için daha yaşanabilir bir kent yaratmaya çalışan bir belediyeyiz. Her canlıya eşit hizmet götürme anlayışımız sürecek. Tüm imkanlarımızla can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Murat Bakan yaz saati uygulamasının ekonomik boyutuna dikkat çekti
Sonraki Haber Mide küçültme ameliyatı kimlere yapılmalı?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?