ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka bu akşamdan sabaha kadar susuz!..

Karşıyaka bu akşamdan sabaha kadar susuz!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka bu akşamdan sabaha kadar susuz!..

Karşıyaka bu akşam saatlerinden sabaha kadar susuz kalacak. İZSU'nun ana borusuna Gediz Elektrik A.Ş ekiplerinin zarar vermesi sonucunda Karşıyaka'ya yaklaşık 13 saat su verilemeyeceği açıklandı.

 İZSU açıklaması şöyle:
"11.10.2022 saat 17:00 ile 12.10.2022 saat 06:00 arasında yaklaşık 13 saat su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası Kuzey kaynaklarından kentimize su sağlayan 2 metre 20 cm çaplı beton boruya, Gediz elektrik kazı çalışması sırasında Menemen Yahşelli pompa istasyonu yakınında hasar verilmiştir. Bu nedenle kuzey hattından kente su verilememektedir. Ekiplerimiz şu anda sahada boru hattının arızasına müdahale etmekte olup Karşıyaka bölgesinde bulunan Şemikler, Donanmacı, Demir Köprü, Turan, Dedebaşı, Alaybey, Aksoy, Tuna, Bahariye, Örnekköy, İmbatlı, Cumhuriyet, İnönü, Goncalar, Tersane, Nergiz, Bahçelievler, Bostanlı, Bahriye Üçok, Yalı, Fikri Altay, Mevişehir ve Atakent mahallelerinde 11. 10. 2022 saat 17:00 ile 12. 10. 2022 saat 06:00 arası su kesintisi yaşanacaktır."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de 

"Gediz Elektrik A.Ş’nin Menemen’deki kazı çalışması sırasında İzmir’e su sağlayan ana isale hattı patladı. İZSU ekipleri arızanın en kısa sürede giderilmesi için aralıksız çalışıyor. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri Gördes Barajı’ndan uzun süredir İzmir’e su verilmediğini hatırlatarak, kesinti durumlarında mevcut hattı yedekleyecek sistemin bu nedenle devreye alınamadığını dile getirdi.

Gediz Elektrik A.Ş’nin Menemen Yahşelli’deki pompa istasyonu yakınında yürüttüğü kazı çalışmaları sırasında Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve kısmen Konak ilçelerine su sağlayan hattaki 2200 mm çaplı beton boruya zarar verildi. Oluşan büyük çaplı hasar nedeniyle kente kuzey hattından su verilemiyor. İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri boru hattındaki arızayı gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Kesintinin sabah saatlerine kadar giderilmesi hedefleniyor.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada kuzey kaynaklarından verilmesi gereken yaklaşık 3000 lt/sn suyun arıza nedeniyle verilemediğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Gördes Barajı’ndan şehrimize su verilen Kavaklıdere Arıtma Tesisi girişinde tünel arızası olması, DSİ tarafından arıza giderim çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Gördes Barajı’ndan da su alınamamaktadır. Ekiplerimiz sahada arıza giderim çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da Tahtalı Barajı, Halkapınar kuyuları, Menemen kuyuları ve Balçova Barajı’ndan alınan su miktarlarını arttırarak kuzey kaynaklarından bahse konu arızanın oluştuğu boru vasıtayla şehre aktarılan suyu karşılamaya çalışmakta, sahada yaptığı müdahalelerle kentlimizin su kesintisinden minimum seviyede etkilenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Sonuç olarak Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ilçelerinde su kesintisi yapmak yerine sadece Karşıyaka ilçesinin Şemikler, Donanmacı, Dedebaşı, Demirköprü, Alaybey, Tuna, Cumhuriyet, İmbatlı, Goncalar, Tersane, Nergiz, Bahçelievler, Bahariye, Bahriye Üçok, Yalı, Fikri Altay, Örnekköy, İnönü, Mavişehir, Atakent, Aksoy ve Bostanlı mahallelerinde su kesintisine gidilmiştir. Hasar verilen boruda yapılan arıza çalışmalarının gidişatına göre kapsamlı su kesintisine gidilmeyerek kısıtlı bölgelerde süreli su kesintileri yapılarak vatandaşımızın mağduriyeti önlenecektir.” açıklaması yapıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 1
Önceki Haber EGİAD, enerji İçin Check – Up projesini tamamladı
Sonraki Haber Mevlid-i Nebi Haftası Karşıyaka’da da kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?