ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Birleşik Balkan Platformu: Hayal kırıklığı yaşattı

Karşıyaka Birleşik Balkan Platformu: Hayal kırıklığı yaşattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Birleşik Balkan Platformu: Hayal kırıklığı yaşattı

Karşıyaka Birleşik Balkan Platformu sözcüsü İlkay Şendorman, yaptığı yazılı açıklama ile Kuzey Makedonya’da yapılan nüfus sayımının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Nüfus sayımının bu nedenle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaşayan soydaşları hayal kırıklığına uğrattığı iddia edildi. 2021 yılının Eylül ayında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde tamamlanan nüfus sayım sonuçları geçtiğimiz hafta içinde açıklandı.  

Platformun yaptığı açıklama şöyle: “Açıklanan sayım sonuçları dost ve kardeş Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaşayan soydaşlarımıza ve bizlere hayal kırıklığı yaşatmıştır. Kuzey Makedonya'da yaşayan soydaşlarımız ülkenin asli ve kurucu unsurlarıdır. Soydaşlarımızın ve Makedonya Türkleri Milli Sayım Koordinasyon Kurulu’nun her daim sayım istemesine rağmen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde 20 yıl aradan sonra sayım yapılmıştır. Türk partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Akedemisyenler, entellektüeller ve akillerinin bir araya gelmesiyle oluşturmuş olduğu Makedonya Türkleri Milli Sayım Koordinasyon Kurulu Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Anayasası’nın vatandaşlara tanıdığı yasal hakların bilincinde. Soydaşlarımıza sayımın önemini anlatmaya ve Kuzey Makedonya İstatistik Kurumu'na da sağlıklı ve doğru bir sayım yapılması konusunda gerekli uyarıları yapmasına rağmen yasal meşru taleplerinin bu sayımda dikkate alınmadığını kendilerince kamuoyuna duyurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'mız kamuoyu ile düşüncelerini paylaşmıştır. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaşayan soydaşlarımızın yapılan sayım ile ilgili belirtmiş olduğu birlik beraberlik ve ülkenin refahının sağlanması fikrinden başka bir düşüncelerin bulunması durumun bu hal aldığını göstermiştir. Dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya'dan Anavatan Türkiye'ye göç etmiş ailelerin birer fertleri ve Birleşik Balkan Platformu olarak bizler de soydaşlarımızın haklı davalarında ve taleplerinin karşılanması hususunda yanlarında olduğumuzu bildirmek isteriz.”
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Maraton İzmir'de hedef tüm dünyada farkındalık yaratmak
Sonraki Haber Bostanlılılar su kesintisinden bıktı!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?