ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi'ne Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’nın 6. Faz Sertifikası

Karşıyaka Belediyesi'ne Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’nın 6. Faz Sertifikası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi'ne Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’nın 6. Faz Sertifikası

Karşıyaka Belediyesi’nin, sağlık ve çevre alanında yaptığı yatırımlar, Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından tescillendi. Bu alandaki fiziki ve sosyal yatırımları 4 ana temada değerlendirilen Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’nın 6. Faz Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Başkan Akpınar “Bu karar; sağlık ve çevre yatırımlarımızı Avrupa standartlarında uyguladığımızın kanıtıdır” dedi.

Sağlık ve çevre alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi’ne bir büyük onur da Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü’nden geldi. Karşıyaka Belediyesi, Avrupa’da bin 500’den fazla kentin üye olduğu ve projelerin paylaşılarak işbirliklerinin hayata geçirildiği Dünya Sağlık Örgütü-Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’nın 2020 hedeflerini kapsayan 6. Faz’ına kabul edildi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bu karar; sağlık ve çevre yatırımlarımızı Avrupa standartlarında uyguladığımızın kanıtıdır. Evde Sağlık Destek Merkezi, temizlik ve bakım hizmetleri, Hoş Geldin Bebek Projesi, Atık Getirme Merkezi gibi fiziki yatırımlar ile engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız baz alınarak bu sertifikaya değer görülmek, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Bundan sonra Avrupa standartlarında yeni yatırımların ve işbirliklerinin kapısını aralayacağız” dedi.
 
SAĞLIKLI ŞEHİRLER AĞI 6. FAZ NEDİR?
Belediyenin sağlık hizmetleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 stratejisine uygun olarak “Herkes için Sağlık İyileştirilmesi, Sağlık Eşitsizliklerini Azaltmak, Sağlıkta Katılımcı Yönetimi Geliştirmek ve Yerel Yönetimlerde Sağlığın Teşvik Edilmesi gibi kriterler bakımından değerlendirildi. Dezavantajlı gruplar için yerel kaynakların nasıl kullanıldığı da baz alındı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic: İzmir'deki maçtan itibaren bu turu geçecek kapasiteye sahip olduğumuza inandık
Sonraki Haber Karşıyaka Haber Gazetesi 13 yaşında...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?