ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi'nden "Gençlerin Belediyesi” projesi

Karşıyaka Belediyesi'nden "Gençlerin Belediyesi” projesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi'nden

Üniversite çağına gelmiş gençleri de yönetim sürecine dahil etmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, “Gençlerin Belediyesi” projesini geliştirdi. Başta Karşıyaka’nın Filizleri projesinden burs alan üniversiteliler olmak üzere, belediye çalışmalarına gönüllü olarak katılacak 50 genç, Avrupa Birliği projeleri hazırlayacak ve kentin gelişimine katkıda bulunacak.

Gençlerin Belediyesi Projesi’ne, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nde burs alan 40 üniversitelinin yanı sıra, ilk etapta toplam 50 Karşıyakalı genç katıldı. Yaşları 18 ile 30 arasında değişen gençler, bu haftadan itibaren proje çalışmalarına başlayacak. Sık sık bir araya gelerek hem proje üretecek hem de dayanışma örneği sergileyecek olan katılımcılar, kültür - sanat, spor, turizm alanlarında projeler hazırlayacak.
 
Tamamlanan ilk proje 30 Nisan’da Avrupa Birliği’ne sunulacak ve kazanılması halinde 350 bin liralık hibe elde edilecek. Katılımcı genç sayısı, her projede daha da artacak. Gençler, Avrupa kentlerine bizzat giderek, projelerini takip etme imkanı da bulacak. Projeye katılan Karşıyakalılar, Avrupa kentlerinde staj yapma, mesleki ve dil kurslarına katılma, kültürel gezilerden yararlanma fırsatı da yakalayacak. Proje kapsamında yabancı ülkelerden de pek çok genç Türkiye’ye gelecek, Karşıyaka ve İzmir’i yakından tanıma fırsatı bulacak.
 
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Avrupa Birliği projeleri nezdinde gençlerimizi belediyemiz çatısı altında bir araya topluyoruz. Projeye dahil olan gençlerimizin tamamını Avrupa’ya gönderip hem onlara yeni ufuklar açıyor hem de hazırlayacakları projeler sayesinde, onları da yönetim sürecine dahil ediyoruz. Gençlerimiz hem dayanışma içinde olacak, hem proje üretip kentlerine fayda sağlayacak hem de Avrupa ülkelerinde staj, kurs imkanı yakalayacak. Karşıyaka’nın Filizleri, kentimizin yarınları olacak” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Müzeyyen Senar hayatını kaybetti
Sonraki Haber MÜSİAD İzmir Sektör Başkanları belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?