ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Karşıyaka Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube arasında süren ve belediyede çalışan yaklaşık 500 memuru kapsayan Toplu İş Sözleşmesi olumlu sonuçlandı.

Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde görev yapan memurların hakkına sahip çıkarak, Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube ile birçok ilçe belediyesine oranla çok daha iyi özlük hakları sağlayan toplu iş sözleşmesine imza attı. Bir süredir iki taraf arasında devam eden görüşmeler olumlu sonuçlandı ve sözleşmenin imzalanmasıyla, çalışmalar tatmin edici bir sonuca ulaşmış oldu. Sözleşme dahilinde sosyal denge tazminatı Nisan 2023 – Nisan 2024 döneminde yemek dahil olarak ödenecek. Sosyal denge tazminatında Ocak 2024 tarihinde belirlenecek maaş katsayısı oranında artış yapılacak. 10 yaş altı eğitim gören çocuğu olan kadın personele mesai saatlerinde sabah ve akşam birer saat esneklik sağlanacak. Birinci derecede yakınını kaybeden personele verilen maddi yardım ile engelli çocuğu olan personele aylık olarak verilen yardımda iyileştirme yapılması ve aylık 88 biniş olarak belirlenen ulaşım yardımının ESHOT’un yapacağı zam oranında güncellenmesi kararlaştırıldı. İmza töreni Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Hukuk ve Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen, 2 Nolu Şube Başkanı Fatma Kılınç, Şube Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Faruk Vergili, Şube Yöneticilerinden Muzaffer Fırat, İşyeri Temsilcileri Selçuk Birdi ve Fırat Belen’in katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartların zorluğuna ve yüksek enflasyona dikkat çeken Başkan Tugay, “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa çalışanlarımız kendi bireysel özgür tercihleriyle, istedikleri sendika çatısı altında haklarını arayabildiler. Bu durumun her zaman savunucusu olduk. Bugün ne yazık ki mevcut iktidar birçok alanda olduğu gibi ekonomiyi de yönetemeyen, halkını yüksek enflasyona ezdiren bir anlayış içerisinde. Biz çalışma arkadaşlarımızın giderek ağırlaşan ekonomik şartlar, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında haklarını korumaya, insan onuruna yakışır şekilde, en iyi imkanları ve şartları sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube yönetimi ile bir süredir görüşmeleri devam eden toplu iş sözleşmemizi imzalayarak süreci her iki tarafın memnun olduğu şekilde sonuçlandırdık; çalışanlarımızı enflasyona ve hayat pahalılığına ezdirmedik” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: İzmirlinin cezalandırılmasına razı değiliz
Sonraki Haber Efes Selçuk'ta salça zamanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?