ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan işbirliği

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan işbirliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan işbirliği

Denetimli Serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan hükümlülerin toplumsal yaşama kazandırılması için çalışma yürüten Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı örnek bir işbirliğine imza attı. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokol sayesinde, Savcılık tarafından belirlenen mahkumlar belediye birimlerinde çalışacak. Hükümlüler sosyal ve kültürel etkinliklerden ücretsiz faydalanacak, meslek edinecek.

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı; toplum içinde denetim ve takibi yapılan sanık veya hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için -sosyal sorumluluk adına- örnek bir işbirliğine imza attı. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokole göre, denetimli serbestlikten faydalanan ve kamu kurumlarında çalışma cezası bulunan yükümlüler; ihtiyaca göre belediyenin Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri gibi uygun birimlerinde çalıştırılacak ve İhtiyaca göre yapılacak hizmet alımlarında Denetimli Serbestlikten faydalanan hükümlülere de şans verilecek.

Toplumsal sorumluluk anlayışına göre hayata geçirilecek projeden faydalanacak olan hükümlüler, Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek mesleki eğitim, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerden de ücretsiz olarak yararlanacak. Kursları başarı ile tamamlayanlar için istihdam imkanı sağlanacak. İhtiyaç sahibi yükümlülere ayni ve nakdi yardım sağlanacak. Belediyenin, gerçekleştireceği şehir içi ve şehir dışı geziler de projeden faydalanan mahkumlara ücretsiz olacak.

Yükümlünün çalıştığı süreler içinde denetimini ve takibini ise Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yapacak. Protokol ilk etapta 3 yıl sürecek ve daha sonra uzatılabilecek.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Erten: “Tesisleşme adına 6 ayda 50 yıldır yapılamayanları yaptık”
Sonraki Haber Karşıyaka'da 3 gün elektrik kesintisi yaşanacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?