ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi, ''usulsüz ruhsat'' veren personelin gözünün yaşına bakmadı

Karşıyaka Belediyesi, ''usulsüz ruhsat'' veren personelin gözünün yaşına bakmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi, ''usulsüz ruhsat'' veren personelin gözünün yaşına bakmadı

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan bir personelin yetkisi olmadığı halde müteahhitlere ruhsat düzenlediğinin ortaya çıkması üzerine, söz konusu çalışanın işine son verildi. Başkan Akpınar, olayı hemen yargıya taşıdıklarını belirtti.

Karşıyaka Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde taşeron kadroda çalışan U.U.Ç isim bir personelin yapımı tamamlanan binalar için gereken oturma ruhsatını düzenleyerek bizzat imza atması ortalığı karıştırdı. Bu konuda imza yetkisi olmayan personelin, yetkililerin imzalarını taklit ederek müteahhitlerin yaptığı yeni binalara oturma izni verdiği ortaya çıktı.

Olayın fark edilmesinin ardından konuyla ilgili belediye müfettiş incelemesi başlatırken, müfettişe verdiği ifadede suçlamaları kabul eden personelin işine derhal son verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın talimatı ile tüm dosyalar incelemeye alınırken, birçok dosyada aynı şekilde işlem yapıldığı belirlendi. 

"En ağır cezayı alması için çabalayacağız"

Olayın birim müdürleri tarafından tespit edilmesinden sonra gereken işlemi yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar, “Kesinlikle böyle bir şeye izin vermeyiz. Bir kişinin yaptığı yanlışın kuruma mal edilmesini de ayrıca doğru bulmuyorum. Olay yargıya taşınmıştır. Gerekli incelemeler yapılıyor. Tüm dosyaları inceletiyoruz. Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız. Olayın üstünü kimse kapatamaz. Takipçisi olacağız ve sorumlunun en ağır şekilde cezalandırılması için çalışacağız. Bu konuda da ilk işlemi yapan belediyemiz olmuştur. Bundan sonra da aynı hassasiyetle ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Binali Yıldırım'dan İzmir'e bayram ziyareti
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Markovic ile imzaladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?