ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. ile sözleşme imzaladı

Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. ile sözleşme imzaladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. ile sözleşme  imzaladı

Karşıyaka Belediyesi'nin şirketi Personel A.Ş. ile bu şirkette çalışanlarının yetkili sendikası olan DİSK/Genel-İş 8 No'lu Şube Yönetimi önümüzdeki iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmemizi imzaladı.

Yapılan imza törenine Karşıyaka Belediyesi adına Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Personel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın ve yönetim kurulu üyeleri katıdı. Sendika adına da  Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 8 nolu şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve şube yönetim kurulu üyeleri ihazır bulundu. 
İmza töreninden sonra toplu fotoğraf çektiren iki taraf sözleşmeden mutlu olduklarını söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Toplu iş sözleşmemizin, belediye hizmetlerimizi Karşıyaka halkıyla buluşturmak için gösterdikleri çabayla büyük değer yaratan belediye emekçilerimize hayırlı olmasını diliyor, TİS sürecinde değerli katkılarıyla aktif görev alan Personel AŞ yönetim kurulu başkanı Sayın Murat Aydın ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. .

Sözleşmede neler var?
  • Eşit işe eşit ücret ilkesinin gereği olarak benzer işi yaptığı halde farklı vasıfta gösterildiği için daha düşük ücret alanların vasıfları düzeltildi. Yaptığı işe uygun ücret alacak şekilde, ücretleri ayrıca arttırıldı. 
• Tüm işçilerin kıdem tazminatı tavanına ulaşabilmelerini temin için kıdem tazminatının hesabında her hizmet yılı için 40 günlük ücret tutarında kıdem tazminatı verilmesi esası benimsendi.
• Brüt 122 TL olan en düşük günlük ücret (yevmiye) brüt 140 TL’ye çıkarıldı. Günlük ücretler 13 basamakta; en alt basamakta brüt 140 TL, en üst basamakta brüt 290 TL olarak belirlendi. 
• İşçilere her ay için brüt 350 TL gıda yardımı yapılması kararlaştırıldı. 
• Yılda 10 günlük ücret olan ikramiye 75 günlük ücrete çıkarıldı.
• Yemek ücreti, yakacak yardımı, çocuk yardımı, izin ücreti, eğitim yardımı, tedavi yardımı, askerlik yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, afet yardımı kalemlerinde önemli oranlarda artışlar sağlandı. 
• Daha önceki sözleşmede bulunmayan düğün yardımı, kreş yardımı, eş yardımı, iş riski primi ve koku primi düzenlemeleri de yapıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Vefat sayıları açıklanandan 2-3 kat fazla
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka son saniyede...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?