ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi KARBİS'i Seferihisar'a hibe etti

Karşıyaka Belediyesi KARBİS'i Seferihisar'a hibe etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi KARBİS'i Seferihisar'a hibe etti

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin il merkezi ve ilçelerinde uygulamaya başladığı bisiklet sistemi BİSİM’i Karşıyaka’ya kurmasının ardından boşa çıkan Karşıyaka Bisiklet Sistemi’ni (KARBİS) Seferihisar’a hibe etti.

Sosyal Demokrat Belediyelerin aralarındaki işbirliğini arttırmak, ortak çözümler üretmek ve Türkiye’ye Sosyal Demokrat Belediyeciliği doğru anlatmak amacıyla kurulan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Üyesi iki belediye Seferihisar ve Karşıyaka, Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışma örneği gösterdi. Karşıyaka Belediyesi’nin hediye ettiği bisiklet sistemi, “SEFBİS” adıyla Seferihisar ilçe meydanı ve Sığacık Mahallesi’nde kullanılmaya başlandı.

Önce ilçe meydanındaki bisiklet istasyonunun açılışını yapan Soyer ve Akpınar, 50 kişilik bisikletçiyle birlikte Sığacık’taki bisiklet istasyonuna gitti. Sığacık’ta yapılan açılışta Sakin Şehir Seferihisar’ın ruhuna uygun olarak düzenlenen “En yavaş bisiklet sürme yarışmasına” da katılan iki başkan, ilk turda elendi. Yarışmayı kazanan Kuzey Öztürk isimli vatandaş yeni bir bisikletle ödüllendirildi.

Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a minnettarız. Seferihisar Belediyesi’nin bütçesiyle yapamayacağı bir projeyi onun sayesinde gerçekleştirdik.  Bisiklet kültürünün yaygınlaşması için, elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bizim gibi 300 gün güneşi olan memleketlerde bisikletin çok daha yaygın kullanılması mümkün. Sevdirmek, özendirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu aynı zaman da Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin üyesi iki belediyesi arasındaki dayanışmanın da bir ürünü. Bu nedenle tüm Seferihisarlılar adına Hüseyin Mutlu Akpınar’a en içten teşekkürlerimizi bir kez daha sunmak istiyorum “ dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; “Sosyal Demokrat Belediyelerin dayanışma ruhunu burada bir kez daha göstermiş olduk. Karşıyaka Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin bu ortak çalışmasını insanlarımızın daha sağlıklı yaşaması ve daha çevreci yaşamı da desteklemek amacıyla gerçekleştirdik. Yavaş Şehir’de yavaş bisiklet, Sakin Şehir’de sakinlik var, Karşıyaka’da aktif şehir olmak için var gücüyle çalışıyor. Bizim bisiklet sistemimizin Büyükşehir’in bisiklet sistemiyle birleşmesi nedeniyle, bizdeki sistemi Seferihisar’a hibe ettik. Seferihisarlı yurttaşlarımıza hayırlı olsun. Bisiklet binmeye uygun coğrafi koşulları olan kentlerde, hem ulaşım, hem sağlık, hem de çevre açısından bisikletin özendirilmesi gerekiyor. Bizde Seferihisar Belediyesi’yle bugün bunu gerçekleştirdik” dedi.

Programın sonunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a ebru sanatıyla yapılmış Atatürk portresi hediye etti.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kentkart: Hukuki mücadelemize devam ediyoruz
Sonraki Haber Gelişim Koleji'nde mezuniyet coşkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?