ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi Kadın Kooperatifi kurdu

Karşıyaka Belediyesi Kadın Kooperatifi kurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi Kadın Kooperatifi kurdu

Karşıyakalı kadınların sosyal yaşama ve üretim sürecine daha fazla katılması için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Üretici Kadın Kooperatifi kurdu. İhtiyaç sahibi bin kadın, el emeği göz nuru ile hem üretecek hem de bunları satarak aile ekonomisine katkıda bulunacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz ve aile ekonomilerine de katkı sağlayacağız” dedi.

Karşıyakalı kadınlara yönelik yatırım politikalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, Üretici Kadın Kooperatifi kurdu. Demirköprü Mahallesi’ndeki belediyeye ait müstakil binada faaliyet gösterecek olan kooperatif, coşkulu bir törenle açıldı. Açılışa yüzlerce kadın, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle halkı katıldı. Kurdele kesiminden önce Belediye Ritim Grubu ve Bostanlı Mahalle Merkezi Korosu şarkılar söyledi. Açılış kurdelesini de Başkan Akpınar ve kooperatife üye kadınlar kesti.

Kooperatifteki üretim sürecine ihtiyaç sahibi bin kadın katılacak. Karşıyakalı kadınlar, kooperatifte ürettikleri el emeği göz nuru eserleri satarak aile ekonomisine de katkı sunacak. İlçedeki pazaryerlerinde kiralanacak tezgâhlarda ve çeşitli noktalarda el emeği ürünler vatandaşların beğenisine sunulacak. Yaz aylarında Dikili, Çeşme gibi turistik bölgelerde satışlar gerçekleştirilecek. Üyeler, internet sitesi üzerinden de sipariş alıp satış yapabilecek. Kooperatif üyesi kadınlar, eğitimler sayesinde istedikleri alanlarda uzmanlaşma imkânı da bulacak. Anahtarlık, biblo, takı, sabun, yastık, giyim eşyası, nikâh şekeri gibi el işi ürünlerin üretiminin yapılacağı kooperatifte, Karşıyaka’nın simge yapı ve heykelleri de özel tasarımlarla markalaştırılacak.
 
Karşıyaka Belediyesi, kooperatif çalışmalarının her aşamasında destekçi olmayı sürdürecek. Belediye artık hediyelik ürünlerini de kooperatiften satın alacak. Kooperatifte, denetimli gıda üretimi de gerçekleştirilecek. Etkinlik ve organizasyonlarda ikram edilen yiyecekler, kooperatife sipariş edilecek. Kent A.Ş. restoranlarında da kooperatifte hazırlanan yiyecekler satışa sunulacak.

Açılışta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kadına değer vermek sözle olmaz. Yılda bir kere karanfil vermekle de olmaz. Kadınlarımızı topluma kazandırabiliyorsak, sosyal yaşamda onlara da yer veriyorsak, şiddeti durdurduysak ve kadınlarımızı üretime sokabiliyorsak işte o zaman kadına değer vermiş oluruz. Biz bunu yapmak istiyoruz. Yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımızı üretime teşvik etmek, bu sayede aile ekonomilerine de katkı sağlamak bizler için vazgeçilmez bir görev” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Migros Grubu 9 bin kadın çalışanını kadın emeğini destekleyen projelerle kutladı
Sonraki Haber 22.İzmir Avrupa Caz Festivali'nde seminer zamanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?