ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi kaçak yapıya göz açtırmıyor!..

Karşıyaka Belediyesi kaçak yapıya göz açtırmıyor!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi kaçak yapıya göz açtırmıyor!..

Kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıların yıkımı veya zararsız hale getirilmesi için mücadele eden Karşıyaka Belediyesi, özel ekip kurdu.

Risk içeren binaların yıkımına hız veren belediye ekipleri, Anadolu Caddesi üzerindeki kaçak yapıyı da vatandaşların isteği üzerine yıktı.

Kent disiplinini sağlamak ve yapı estetiğini geliştirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi; kaçak olarak inşa edilen yapılar ile can güvenliğini tehdit eden metruk haldeki binalara yönelik çalışmalarına hız verdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, bir yıl içerisinde 500’e yakın kaçak ve risk oluşturan yapıyı güvenli bir biçimde yıktı ve ruhsata uygun hale getirdi. Yapılardaki kaçakların önüne geçilmesi ve kentin sağlıklı gelişimi konusunda bilgilendirme çalışmalarına da hız verildi.

Son olarak; Anadolu Caddesi üzerinde, geçmişte depo olarak kullanılan ve daha sonra oto yıkamaya dönüştürülen kaçak bina, vatandaşların şikayeti üzerine yıkıldı. Karşıyakalılar, belediyenin hassasiyetinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kent estetiğinin ve kent içi disiplinin önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalar yaparak, kaçak yapıların önüne geçmek ve sağlıklı yapılar oluşturmak hedefindeyiz. Kaçak olarak inşa edilen ya da ruhsata aykırılıklar tespit edilen yapıları yasal hale getirmek konusunda kararlı çalışmalarımız sürecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fair Play'ın yarattığı dostluklar...
Sonraki Haber Karşıyaka, Karabük deplasmanında...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?