ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi heyeti Macaristan'da...

Karşıyaka Belediyesi heyeti Macaristan'da...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi heyeti Macaristan'da...

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki “Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri”ne katılan Karşıyaka Belediyesi heyeti, Macaristan Parlamentosu'nda temaslarda bulundu.

Heyet, Tuna nehri kıyısındaki Macaristan Parlamentosu'nda, Ana muhalefet Partisi konumundaki Jobbik Partisi Grup Başkan Vekili Milletvekili Farkas Gergely ve Jobbik Partisi Parlamento Dış İlişkiler Müdürü Georgina Bernath'ı ziyaret etti. Ziyarette Macaristan'da faaliyet gösteren Eurotürk Dernek Başkanı İldiko Perge de hazır bulundu. Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve aynı zamanda heyete başkanlık eden Turan Ateş, Karşıyakalı gençlerle ilgili olarak ortak projeler yapmak için görüşmelerde bulunduklarını, bu yıl içinde Macarlarla birlikte ortak projelere imza atmak istediklerini söyledi. Macar milletvekili Farkas ise Karşıyaka'nın Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu, Karşıyaka ile özellikle öğrenci değişim projelerini hayata geçirmek istediklerini, Türk öğrencilerin Macaristan'ı, Macar öğrencilerinin ise Türkiye'yi yakından tanımasını istediklerini kaydetti.

Açılış yapıldı

Budapeşte'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 7-11 Mart tarihlerinde düzenlenecek "Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri"nin açılışını Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Turan Ateş ve enstitü müdürü Yakup Gül birlikte yaptı.
Açılışa, KKTC Macaristan Temsilcisi Selda Çimen, Macaristan Macar-Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Faruk Naci Ceylan, Macaristan Ana muhalefet Partisi Jobbik'in Dış İlişkiler Temsilcisi Georgina Bernath, Eurotürk Dernek Başkanı İldiko Perge, CHP Macaristan Temsilcisi Serhat Köse, bu ülkede yaşayan Karşıyaka ve İzmirliler olmak üzere kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Açılış Türk şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Büyükelçi Şakir Fakılı, Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'yi ve Türk şehirlerinin tanıtılmasına ev sahipliği yaptığını, Türkiye'nin güzide ilçelerinden biri olan Karşıyaka'nın Macar halkına tanıtılacağını söyledi. Büyükelçi Fakılı, "Güneşiyle, sahiliyle, bisiklet yollarıyla lokantalarıyla İzmir2in güzide bir semti. Budapeşte halkına Karşıyaka'yı da tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Budapeşte halkının burayı ziyaret ederek, Karşıyaka'yı da tanımalarına önem veriyoruz. Diplomatlar olarak, bütün diplomatlar adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Turan Ateş yaptığı konuşmasında, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Macar halkına sevgi ve selamını getirdiğini, Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri'nin resepsiyonuna gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Ateş, "Türkiye'mizi, Karşıyaka'mızı Macaristan'da en güzel şekilde tanıtmaya çalışacağız. Karşıyaka Belediyesinin, Avrupa Konseyi Bölgesel ve Yerel Yönetimler tarafından "12 yıldız ödülüne layık görülmesi bizim için gurur kaynağıdır. Yunus Emre Enstitüsü ve Eurotürk Derneği bu organizasyonun yapılmasına çok büyük destek verdi. Bunun için kendilerine müteşekkir olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Karşıyaka tanıtım faaliyetlerine devam edecektir" diye sözlerini tamamladı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Voleybol Şubesi'nden açıklama
Sonraki Haber Anlarsın ya...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?