ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediye Meclisi'nde MHP'li Dikmen'den iki önerge

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde MHP'li Dikmen'den iki önerge

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde MHP'li Dikmen'den iki önerge

MHP Karşıyaka Belediye Meclisi üyesi Seher Dikmen, Ak Partili meclis üyelerinin de desteğini alarak belediye meclisine getirdiği iki önerge ile Latife Hanım Mahallesi’ndeki sağlık ocağı sorununa ve iklim değişikliği sebebiyle meydana gelmesi muhtemel olan kuraklığa, su israfının önlenmesine ve tedbir alınmasına dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka Belediye Meclisi üyesi Seher Dikmen, Cumhur ittifakı çerçevesinde Ak Partili üyelerin de desteğini alarak Karşıyaka Belediye Meclisi'ne hayati öneme sahip iki önerge sundu. Önergelerle ilgili bilgi veren meclis üyesi Seher Dikmen, İlçenin Latife Hanım Mahallesi'nde nüfus yetersizliğine bağlık olarak sağlık ocağı hizmet verilemediğini dile getirerek, konunun mecliste görüşülmesini istedi. Dikmen, "Latif Hanım Mahallesi'nde nüfusa bağlı olarak sağlık hizmetleri verilemeyişi (sağlık ocağı açılamaması) nedeniyle nüfus artırımı yapılmak için mahalle sınırlarının değişmesi gerekmektedir. Zübeyde Hanım Mahallesi ile Latife Hanım Mahallesi sınırlarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir" dedi.

İkinci önergesinde, son yıllarda ülkemizin ve dünyanın en büyük sıkıntılarından biri olan iklim değişikliğine bağlı kuraklığa ve su tasarrufuna dikkat çeken Seher Dikmen, konunun meclis gündeminde tartışılarak alternatif farklı sulama sistemlerinin meclisçe araştırılmasını istedi. Dikmen, "Karşıyaka İlçemiz sınırlarında irili ufaklı 372 adet park bulunmaktadır. Bu parkların sulama işleminin büyük kısmı şebeke suyu ile sulanmaktadır. Ülkemizi ve İlçemizi ilgilendiren iklimsel değişiklik ve kuraklık ihtimali açısından ve su israfı ve sarfiyatının sıfıra inmesi için sulama konusunda şebeke suyu değil de farklı sulama sistemlerinin hayata geçirilmesi konusunun mecliste görüşülmesini talep ediyoruz diye konuştu.

Mecliste yapılan görüşmelerin sonucunda, önergeler gerekli incelemenin yapılması ve öneri getirilmesi için komisyonlara havale edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sağanak nedeniyle Karşıyaka'da bazı evlere su bastı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi’nden hayvansever çocuklara ödül

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?