ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediye Meclisi gergin geçti

Karşıyaka Belediye Meclisi gergin geçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediye Meclisi gergin geçti

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan oturumu dün gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar açılış konuşmasında gündemi değerlendirirken OHAL kapsamında Doğu ve Güneydoğu'da kayyum atanan belediyeler için demokrasi çağrısı yaptı. "Andımız" krizi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akpınar "Biz bu çirkin davranışa Kargem'in açılışında cevap verdik. Karşıyaka’nın dingonun ahırı olmadığını gösterdik. Müdür hakkında gerekli soruşturma yapılıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ersin Güngör, Cumhuriyet ve İnönü mahallelerindeki imar planları hakkında Akpınar'a çağrı yaptı. Akpınar, Güngör'e “Cumhuriyet ve İnönü mahallesi imar planları ile ilgili çalışmalar bitti. Çalışmaların bakanlık tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bakıyoruz, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Kemalpaşa’ya geliyor hemen işlemler yapılıyor, riskli alan ilan ediliyor ve geçiliyor. Geçen seneden beri taş ocağını bekliyoruz. Müdürlüklerimiz kıldı, tüydü, yorgandı uzatıldı. Bizim arkadaşlar oradan oraya koşturdu, dosya bakanlığa gönderildi. Hala bekliyoruz. Biz projeler için hazırız”
diye cevap verdi.

Mecliste gerilim ise dilek ve temenni bölümünde meydana geldi.
AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, Lozan Antlaşmasıyla ile ilgili olarak "Lozan ile ilgili sürekli tartışmalar var. İsmet İnönü tarafından imzalanan Lozan Antlaşması’nda eksikliklerin olduğu tarihçiler tarafından ortaya konulmuştur. İnönü’nün burada bir ada ile ilgili ‘bu adayı da mı verdik’ ifadeleri vardır. Sayın cumhurbaşkanımıza kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Lozan ile ilgili Cumhurbaşkanımızın herkes gibi fikirlerini söyleme hakkı vardır”  deyince ortam gerildi. Meclis üyeleri bu sözlere tepki gösterirken karşılıklı atışma başladı. Mertoğlu ile Akpınar arasında tarih tartışması sonunda Akpınar "“Bundan sonra yerel seçime kadar sana söz vermiyorum. Haddini bileceksin." dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aranan bombacılardan biri daha yakalandı
Sonraki Haber Karabağlar’da ''Yaşar Kemal buluşmaları'' başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?