ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka ''Bağışlanan organ filizlenen bir can olsun'' dedi

Karşıyaka ''Bağışlanan organ filizlenen bir can olsun'' dedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka ''Bağışlanan organ filizlenen bir can olsun'' dedi

Organ Bağışı Haftası'nda Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleri ile Karşıyaka Kaymakamlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında organ bağışı protokolü imzalandı.

 3-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen “Organ Bağışı Haftası” nedeniyle Karşıyaka Kaymakamlığında Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu’nun katılımı ile bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol,  üç kurumun işbirliği içerisinde yürütülecek olan çalışmaların yürütme esasını içeriyor.

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Hafta boyunca  organ bağışı konusunda eğitimler verilmekte, standlar açılmakta ve çeşitli etkinliklerle konunun önemi vurgulanmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda İzmir Sağlık Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Karşıyaka Kaymakamlığı işbirliği protokolü yaparak organ bağışı ve orman fidanı temalarını birleştirilerek ortak bir çalışma programı oluşturuldu.

 “ BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR CAN, DİKECEĞİN HER FİDAN FİLİZLENEN BİR ORMAN.” “ Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Can, Dikeceğin Her Fidan Filizlenen Bir Orman.” sloganı ile organ bağışı yapanlara bir ağaç fidanı hediye ediliyor. Halkın yoğun bulunduğu yerlerde kurulacak standlarda organ bağışının önemini vurgulanırken yeşil bir doğa için ağaç fidanı dikmenin de farkındalığının sağlanması hedeflenmektedir.

Protokol imza töreninde konuşan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, bu projenin Karşıyaka’nın öncülüğünde yapılmış olmasının Karşıyakalılar olarak kendilerini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi. “Bu gibi önemli projelerin Karşıyaka’dan başlayarak yapılması bizleri onurlandırıyor.  Atalarımız “her bir adem bir alem” demiş. Bir canı, bir alemi yaşatmak çok önemli. İnsanı yaşatabilmek kadar güzeli var mı?”

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, İzmir’in organ bağışı konusunda Türkiye genelinde bağışçı sayısı olarak üç yıldır birinci sırada olduğunu vurgulayarak şunları söyledi. “ Organ bağışı konusunda ülkemiz genelinde bağışçı sayısı olarak birinci sıradayız. Karşıyaka ise yine ülkemiz genelinde en çok bağış yapan ilçelerden biridir. Bu anlamda güzel İzmir’imize ve halkına uzattıkları hayat eli ve hassasiyetleri için teşekkürü bir borç biliyor, söz konusu işbirliğinin örnek olmasını, organ bağışı konusunda daha fazla toplumsal farkındalık ve bağışçı sayısının artmasını temenni ediyoruz. Organ bağışı konusunun sadece sağlık sektörünün değil tüm toplumun ortak konusu olduğunu ve tüm platformların eşgüdümü ve işbirliği ile daha etkin sonuçlar elde edebileceğimizi düşünmekteyiz.  Unutmayalım ki,  hayatın içinde hayat olabilir. Bağışlanan her organ ile başka bir hayata umut olunabilir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz sağlıklı yaşam için halkımıza hizmet vermek, organ bağışı ile organ yetmezliği nedeni ile ölümleri azaltmak, yaşama tutunmaya çalışan ve organ bekleyen hastalarımıza bir yaşam dalı uzatabilmektir.



“HAYDİ İZMİR!!! BİR CAN KURTAK İÇİN ORGAN BAĞIŞI YAP, BİR FİDAN İLE DOĞAYA ELİNİ UZAT”

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal yaptığı konuşmada; bu programın bir parçası olmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi. “Burada bağış yapan vatandaşlarımızın adını yaşatmak için bir hatıra ormanı tesisi ettik. Bu projenin bir parçası olarak yer verdiğiniz için hem şahsım adına hem kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer projelerde her zaman varız.”

Protokol imza töreninden sonra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İl sağlık müdür yardımcıları, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, Organ Bağışı Hatıra Ormanı’na giderek fidan diktiler.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İbricic'le yollar ayrılıyor
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?