ANA SAYFA > EĞİTİM > KARGEM Kapatıldı...

KARGEM Kapatıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARGEM Kapatıldı...

Karşıyaka’da dar gelirli öğrenciler için Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını kapsayan KARGEM (dersane) KHK ile kapatıldı. Kapatmalar nedeniyle öğrenciler eğitimsiz öğretmeler de işsiz kaldı..

Resmi Gazete'nin 29 Ekim 2016 tarihli sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'nin altıncı bölümünde, Milli Eğitim ile ilgili düzenlemelere yer verildi. belediyelerin dar gelirli öğrencilere yönelik açtığı ücretsiz hizmet veren dersanelerin kapatılmasını sağlayan düzenlene 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'na eklenen bir madde ile yapıldı.
O madde şu; "Okullar ile özel öğretim kursları hariç olmak üzere başka adlarla da olsa ilköğretim ve ortaöğretim örgün eğitim programlarının aynısı veya bir kısmını uygulayan ya da bu programlara yönelik deneme, seviye tespit sınavı gibi adlarla toplu sınav organizasyonları yapmak üzere faaliyet göstermek için yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemi ile özel öğretim kurumları veya yerler açılamaz, işletilemez, öğretim programları oluşturulamaz. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarının sürekli eğitim merkezleri gibi birimlerinde de bu faaliyetler yürütülemez."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eski Belediye Başkanının eşi Karşıyaka’da öldürüldü!..
Sonraki Haber Turan Çelik’i kaybettik…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?