ANA SAYFA > İZMİR > KARBEM yaşamlara dokunuyor

KARBEM yaşamlara dokunuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARBEM yaşamlara dokunuyor

Karabağlar Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurduğu Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), öğrencileri sınavlara hazırlamanın ötesinde yaşamlara da dokunuyor.

KARBEM'i her türlü zorluğa karşın destekleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na teşekkür ziyareti gerçekleştiren kurum eğitimcileri, özveriyle çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Başkan Selvitopu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bireylerin değil toplumun çıkarları için çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı.

KARBEM Yöneticisi Umut Tekin'in de yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Selvitopu, eğitimin sadece Karabağlar değil ülkemiz açısından da çok önemli olduğunu belirterek, “Ne kadar bilgili bir toplum olursak, karşımıza çıkan sorunları o denli kolay çözeriz. Karabağlar Belediyesi olarak eğitime, temel görevimizmiş gibi bakıyoruz. Sadece KARBEM'le değil, okullarımızın bakım onarımlarından Eğitim Kart dağıtımına kadar birçok yönden ailelerimizin ve öğrencilerin yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Mütevazı bütçe...
Karabağlar Belediyesi'nin tüm çalışmalarını mütevazı bir bütçeyle yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar'ın her şeye ihtiyacı var. Yeni pazaryerleri, semt ve kültür sanat merkezleri, spor tesisleri yapmamız gerekiyor. Bütçemiz az diye bunlardan vazgeçecek değiliz. Sonuçta bu dar bütçelerle birçok projeyi yaşama geçirmeyi başardık. Aklımızı ve bütçemizi doğru kullanarak, Karabağlar'ı daha iyi bir noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

KARBEM eğitimcilerinin önemli bir görevi yerine getirdiklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Çocuklarımızın geleceklerini belirlemeye, toplumsal yaşam içinde yer almalarına katkı sağlıyorsunuz. Biliyoruz ki onlar ve dar gelirli aileleri bu çabayı yakından hissediyorlar. Tüm mesele bu. Onların yalnız olmadıklarını hissettirmek çok ama çok önemli. Bu nedenle emeğiniz ve alınteriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tercihlerimizi halktan, toplumdan, insanlarımızdan yana kullanmaya; kişisel değil toplumsal çıkarlara göre hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

10.000'den fazla mezun...
KARBEM Yöneticisi Umut Tekin de, bir çok belediyenin dersanesini kapattığı bir dönemde KARBEM'in eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı sürdürdüğünü söyledi. Özveriyle çalışan eğitimcilerin çocukları lise ve üniversite sınavlarına hazırlamanın ötesinde, onların yaşamlarına da dokunduklarına dikkat çeken Tekin, “KARBEM sadece ders verilen bir eğitim kurumu değil. Dezavantajlı kesimlerle sağlıklı iletişimin kurulduğu ve öğretmenlerimizle ruhunu bulan örnek bir proje. Bu projenin her türlü zorluğa karşın devam etmesi hatta büyümesi yönünde desteğiniz var. O nedenle size teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KARBEM eğitmenleri de, kurumun bugüne kadar 10.000'den fazla mezun verdiğini hatırlatarak, öğrencilerin önemli bölümünün yükseköğrenimlerinin ardından meslek sahibi olduklarını söylediler. Polis, mühendis, hemşire, doktor gibi çeşitli mesleklerde kariyer yapan mezunların KARBEM'le ilişkilerini sürdürdüğünü söyleyen eğitimciler, bunun gururunu yaşadıklarını vurguladılar.
Konuşmaların ardından eğitimciler Başkan Selvitopu'na çiçek ve el emekleriyle yaptıkları eserleri armağan ettiler.
Daha sonra ziyaretin anısına toplu fotoğraf çektirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den Menemen'e destek!
Sonraki Haber Başkan Kılıç köylerin taleplerini dinledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?