ANA SAYFA > SPOR > Karaciğer nakli oldu, KSK alt yapısında futbola başladı...

Karaciğer nakli oldu, KSK alt yapısında futbola başladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karaciğer nakli oldu, KSK alt yapısında futbola başladı...

9 yaşında siros hastalığı nedeniyle karaciğer nakli olan 14 yaşındaki Birkan Aktaş, futbolla hayata tutunuyor...

Hastalığı nedeniyle Tokat'tan İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi ve orada da Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından annesi Dudu Aktaş’tan alınan karaciğer parçası nakledildi. Birkan ve ailesi nekahat döneminden sonra Tokat’a döndü. Kontroller için sık sık İzmir'e gelip gitmenin zor olması üzerine iş bulan baba aileyi Karşıyaka'ya taşıdı.
Engin Hayri Özmeriç Ortaokulu 8. sınıfında okuyan, aynı zamanda okukun futbol takımında yer alan Birkan, Karşıyaka Spor Kulübü altyapısında futbol oynamaya başladı. Takım arkadaşlarının bir çoğu Birkan'ın karaciğer nakli olduğundan habersizken, antrenörü Saffet Kara, "Kulüp olarak her sporcumuzdan sağlık raporu isteriz. Birkan da bize bu raporu getirdi. Karaciğer nakilli olduğunu ise antrenmanlara başladıktan 4 ay sonra annesi söyleyince öğrendim. Neredeyse bir yıldır bizimle beraber çalışıyor; ne nefesinde bir daralma oldu ne de erken yorulma. Diğer öğrencilerimden farkı yok. İyi çalışırsa ileride üst takıma gideceğine inanıyorum" diye konuştu.
Birkan Aktaş da, "Eskiden arkadaşlarımı top peşinde koşarken gördüğümde kahrolurdum. Şimdi ise hem okul hem kulüp takımındayım. Benden mutlusu yok, tek hedefim futbolcu olmak" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kovulchuk resmen Karşıyaka'da
Sonraki Haber Kaf Kaf bu kez Jones'un işini bitirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?