ANA SAYFA > İZMİR > Karaburun’a müjde

Karaburun’a müjde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karaburun’a müjde

Türkiye’nin en az yağış alan bölgelerinden olan Karaburunlu üreticilere DSİ’den müjde var. İnşası tamamlanan Salman Barajı’nın suyunu 1790 dekar arazi ile buluşturacak şebekenin yapım ihalesi tamamlandı. İmzalar atıldı.

Bahar aylarıyla birlikte start alacak çalışmalar 2022 yılı içerisinde bitirilecek. Ve 2023 yılından itibaren şebekeye su verilmeye başlanacak

Yıldız “ En kısa sürede bitireceğiz”
Bölgedeki yüzlerce üreticinin yıllardır Salman Barajı’nın suyunu beklediğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “ DSİ olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz bir yandan Çeşme Yarımadası’na Karareis ve Salman Barajlarından içme suyu verebilmek için iletim hattı çalışmalarımızı sürdürürken, sulama inşaatına da start veriyoruz. Amacımız planladığımız süre içinde inşaatı tamamlayarak, 1790 dekar araziyi modern sulama ile tanıştırabilmek” diye konuştu.

Bölge ekonomisine her yıl 2 milyon Lira katkı sağlayacak
2018 yılında tamamlanan Salman Barajı’nın temelden yüksekliği 51.6 metre. 4.1 milyon m³ su depolama hacmine sahip olan baraj’dan iletim şebekesi tamamlandıktan sonra Çeşme Yarımadası’na yılda 900 bin m³ içme suyu temin ederken, 1790 dekar araziyi de basınçlı borulu sistemle sulayacak. Salman Barajı ve Sulama Projesi bölge ve ülke ekonomisine 2021 rakamları ile 2 milyon lira ek katkı sağlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar KSK'nin gençlerinden farklı galibiyet
Sonraki Haber Kaymakam Çalışır'dan hafta sonu denetlemesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?