ANA SAYFA > SAĞLIK > Kanser dernekleri 'Umut Evleri' için bir araya geldi

Kanser dernekleri 'Umut Evleri' için bir araya geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kanser dernekleri 'Umut Evleri' için bir araya geldi

SAĞKAL - Sağlık Kalite Derneği’nin; Umut Atölyesi projesi kapsamında planladığı İzmir’de radyoterapi almak zorunda kalan maddi durumları olmayan kadınların tedavi süresince ücretsiz kalabileceği; aynı zamanda eğitimler, seminerler, hobi çalışmaları ile ruhsal rehabilitasyonunu desteklemesi planlanan ve ilki İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen Umut Atölyesi Yaşam Evleri için kanserle ilgilenen dernekler bir araya geldi.

SAĞKAL organizasyonu ile Ümitliyiz Biz Kanser Hastaları Platformu, Kanserle Dans Derneği ve Liyakat (Lider Yaratıcı Katılımcılar) Derneği; bütün kurumların kullanımına açık olması planlanan Umut Atölyesi Evleri’nin daha çok kişiye ulaşması, kadınların hayatında farkındalık yaratması, sistemin kurulması konularında fikir alışverişinde bulunmak ve projeler geliştirmek amacı ile bir platform oluşturmak üzere toplandılar. 

Sağlığın ön planda olduğu her süreçte kalite normlarının oluşturulması, geliştirilmesi, özendirilmesi ve kuralların uygun disiplinli bir şekilde uygulanması için çok çaba harcadıklarını belirten Sağkal Derneği Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul "Kurulduğumuz günden itibaren sağlıkta ortaya çıkan yeni gelişmeler hakkında toplumu bigilendirmeyi, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve fikir önderleri ile bir araya gelmeyi hedef edindik. Amacımız daha çok kişiye ulaşmak. Her kadının sağlıklı bir tedavi sürecine hakkı olduğuna inanıyoruz. Buradan yola çıkarak hayata geçirdiğimiz Umut Atölyeleri’nin en önemli adımı olan Yaşam Evleri’nin radyoretapi tedavisi süresince maddi imkanı olmayan kadınlara büyük bir şans olacağına inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Aziz Kocaoğku ve eşi Sn. Türkegül Kocaoğlu’na projemizi ve amaçlarımızı anlattığımızda oldukça duyarlılık gösterdiler ve ilk ev İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından tahsis edildi. İlk etapta 10 kadınımızın konaklayabileceği bu ev kısa zaman sonra hazır olacak. Bugün kanseri odak noktası seçen, ülke çapında çok yararlı projeleri hayata geçiren pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü var. Amacımız hayata geçecek olan Umut Atölyesi Yaşam Evleri’nden daha çok kişinin yararlanmasını sağlamak. Bu nedenle kanser ile ilgilenen bütün tarafları bir araya getiren tamamen gönüllülerin yer aldığı bir platform oluşturmak istedik. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda herkes birbirini daha iyi tanıdı, aynı zamanda yeni projeler ve sistemler üzerinde görüş birliğine vardık. İzmir’de tohumlarını attığımız bu adımın bütün Türkiye’ye yayılması en büyük hedefimiz." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EHKİB: Asgari ücretteki artış sektörün sonu olmasın
Sonraki Haber Tramvay için ağaçlar taşınacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?