ANA SAYFA > GÜNDEM > KAN STOKLARI YARIYA DÜŞTÜ

KAN STOKLARI YARIYA DÜŞTÜ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KAN STOKLARI YARIYA DÜŞTÜ

Ramazan ayının ilk haftasında Ege Bölgesi'ndeki toplam kan stoğu yarı yarıya geriledi, ay sonunda stokların tamamen tükenebileceği belirtildi.

 Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, ramazan ayıyla birlikte kan bağışlarında büyük düşüş görüldüğünü belirterek, ay sonunda stokların tamamen tükenebileceğini ifade etti. Gök, her yıl ramazan ayında kan bağışında düşüşü gözlendiğini, bu yıl tatil sezonuna rastlaması nedeniyle düşüşün daha fazla hissedildiğini belirtti.

Ege Bölgesi'ndeki kan merkezlerinde ramazan öncesi 13 bin ünite eritrosit olan kan stoğunun 8 Temmuz itibarıyla 7 bin üniteye gerilediğini ifade eden Gök, "Eğer bağışlar artmaz stoklar bu hızla gerilemeye devam ederse ramazan sonunda stoklarımız tükenebilir. Vatandaşlarımızdan özellikle 11 Ayın Sultanı ramazanda kanlarını esirgememelerini istiyoruz. Kan vermek orucu bozmaz. Oruçluyken olumsuz etkilenirim diye düşünen vatandaşlarımız özellikle Sabah saatlerinde kan verebilir. ya da ramazan ayı için hazırladığımız gezici kan merkezlerimiz iftar sonrası da hizmet veriyor. Buraya bağışta bulunabilirler" dedi.

Ramazan ayı süresince din görevlilerinin hutbelerinde kan bağışının önemine dikkati çektiğini, bunun faydasını gördüklerini anlatan Gök, en fazla kan veren kitlenin serbest meslek sahipleri, öğretmen, öğrenci ve işçilerden oluştuğunu, eğitim seviyesi yüksek olan meslek gruplarında istenen oranda bağış alamadıklarını kaydetti.

Ege Bölge Kan Merkezi'nde kan bağışında bulunan Cevdet Sun, düzenli kan bağışçısı olduğunu, her yıl özellikle ramazan ayı içinde bağışlarda sıkıntı yaşandığını bildiği için merkeze gelip bağışta yaptığını belirtti.

Bağışın oruçlu bünyeyi çok etkilemediğini ifade eden Sun, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeyi de bir ibadet olarak gördüğünü kaydetti

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'DE RAMAZAN TAMAM GARGOROV SIRADA
Sonraki Haber KOCAOĞLU:''HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN ALEYHİNE KARAR ALMADIK''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?