ANA SAYFA > İZMİR > Kalkan’dan Üçkuyular Pazarı için yerel yönetimlere çağrı

Kalkan’dan Üçkuyular Pazarı için yerel yönetimlere çağrı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kalkan’dan Üçkuyular Pazarı için yerel yönetimlere çağrı

Üçkuyular’da 25 yıldır faaliyet gösteren Semt Pazarı’nın kaldırılacağını ancak belediyelerin konuya duyarsız kaldığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için yerel yönetimlerle ortak çözüme hazır olduklarını ifade etti.

Pazaryerinin kurulduğu bölgede 14 mahallede ikamet eden vatandaşın yıllardır alışveriş yaptığını, 750 esnafın tezgah açtığını, durumun hem vatandaşı hem de esnafı zora soktuğunu vurgulayan Kalkan, “Bu sorun iki kesimi ilgilendiriyor. Burada iki mağdur var. Birincisi çevrede bulunan 14 mahallede yaşayan 100 bin vatandaş, diğeri de tezgah açan 750 tane esnaf. Bu 750 esnafın ailelerini ortalama 4 kişiden hesaplarsak 3 bin kişi bu pazar sayesinde geçimini sağlıyor. Vatandaşlar da pazaryeri kalkmasın diyor. Esnafta biz bu kadar esnaf nereye gideceğiz diyerek kara kara düşünüyor. Burada İzmir hatta Ege Bölgesi’nin 4 bir yanından gelen esnaf var. Bunların hepsi geçimini bu pazaryerinde sattığı mahsuller ile sağlıyor. Turgutlu’dan pazara gelen Hatice Teyze dağlardan topladığı otları haftanın bir günü açtığı tezgahta satarak evine ekmek götürüyor. 25 yıllık bu Pazar yerinde onun gibi daha niceleri var” dedi.

Çevre koşulları göz önünde bulundurularak yer tespit edilmeli

Yerel Yönetimlere ortak fikirle en uygun yeri tespit etme çağrısında bulunan Kalkan, “Biz mağdurun yanındayız. Çevre koşullarını göz önünde tutarak bir yer tespiti yapılmalı. Projenin ve yerin incelenmesi lazım. İncelendikten sonra bir şey söyleyebiliriz. Üzerinde çalıştığımız sahiplendiğimiz bir konu. Yerel yönetimlerle ortak çalışmaya hazırız. Yeter ki 100 bini aşkın vatandaşımızın istifade ettiği binlerce esnafımızın para kazandığı pazar yerine bir yer bulalım” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akademisyen ve avukatlar kadına şiddete karşı el ele verdi
Sonraki Haber Karşıyaka Şubat'ta da müziğe doyacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?