ANA SAYFA > İZMİR > Kadınlar, Kadın Dostu Kent için Bornova’yı seçti

Kadınlar, Kadın Dostu Kent için Bornova’yı seçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadınlar, Kadın Dostu Kent için Bornova’yı seçti

İzmirli şehir plancısı ve mimar kadınlar, kadın dostu kent gelişimi için Bornova’yı tercih etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve İzmir Ticaret Odası (İTO) 70. Mimarlık Meslek Gurubu Şehir Plancıları ve Mimarları’nın kadın temsilcileri Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti. ‘Kadın Dostu Kent’ olan İzmir’in ilçelerinde yapacakları çalışmalar için Bornova’dan başlamak istediklerini belirten temsilciler, hazırladıkları projeyi anlattı. 

Kadın dostu kent olma noktasında önemli çalışmaları bulunduğunu ifade eden Bornova Belediye başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Başta Belediyemizin sorumluluk alanlarında aydınlatmanın arttırılması, kent mobilyalarının geliştirilmesi, yürüyüş alanlarının bebek arabası ya da engelli araçlarının rahat hareket edebileceği şekle getirilmesi gibi bir dizi çalışma gündemimizde.  Bu süreçte yapılmış bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. Kadın dostu kent kriterleri bizim de dikkatle üzerinde duracağımız bir kaynak olacak. Çünkü kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda daha aktif olmasını çok önemsiyoruz. Bunu temin etmek üzere Bornova Belediyesi olarak her katkıyı da koymaya hazırız” dedi. 

Kadınlara yönelik çalışmalar
Çocuk Aktivite Merkezleri kurduklarını hatırlatan Başkan İduğ, “Kadınların iş ve sosyal yaşamda daha aktif olmaları için özellikle annelerin çocuklarını bırakabilecekleri noktaları büyük ihtiyaç var. Aktivite merkezlerinin bu ihtiyacı belirli ölçüde de olsa karşılayabileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan Altın Bilezik kurslarımızla kadınlarımıza meslek edindirmek ve onları ekonomik yaşama katmak önemli bir amacımız oldu” diye konuştu. 

Kadın Dostu Kent kriterlerine en uygun ilçe
Bornova’nın kadın dostu kent olma noktasında pek çok ilçeden çok önde olduğunu ifade eden İTO Meclis Üyesi Jülide Tutan Hergül, “Bornova Belediyesine bu alanda yapılmış çalışmalar için teşekkür ederiz. Başkanımızın yaklaşımından da anlıyoruz ki önümüzdeki süreçte bu alanda daha güçlü ve köklü adımlar atılacak” dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Altar Toker anjiyo oldu
Sonraki Haber Sarıgedik, Vardar ailesini ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?