ANA SAYFA > İZMİR > Kadın Hakları Menderes’te konuşuldu

Kadın Hakları Menderes’te konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadın Hakları Menderes’te konuşuldu

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi’nin yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte kadın hakları ve hayata geçirilmesi gereken çalışmalar katılımcılara anlatıldı.

Sayın protokol, kıymetli katılımcılar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz.

“Haklı mücadelelerinde kadınlarımızın yanlarındayız”
Etkinlikte konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, günün anlam ve önemine değinerek, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 1934 yılında hür, özgür ve bağımsız Türk kadınına Seçme ve seçilme hakkı vererek kadınlara verdiği değeri bir kez daha göstermiş oldu. Atamız, Cumhuriyet’imizin ilk yıllarında gösterdiği bu anlamlı davranışla kadınların toplumdaki yerini daha da yüceltti. Şunu hepimiz biliyoruz ki, Halide Ediplerden, Tayyar Rahimelere, Kara Fatmalardan, Sabiha Gökçenlere Türkiye’mizde kadınlarımız ülke savunmasında, gelişiminde ve yükselmesinde önemli görevler üstlenmişlerdir” dedi.

Özkan, Atatürk’ün ışığında kadınların daima yanlarında olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünü düstur edinerek, onun ilkelerinden aldığımız ilhamla kadınlarımıza daha çok destek verip yaşam standartlarını yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız. Haklı mücadelemiz de kadınlarımızla yan yana, kol kola verip tüm engelleri aşacağız.”

“İstanbul Sözleşmesi yaşatır”
Konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen Özkan sözlerini şöyle noktaladı: “Artık öldürülen, şiddet gören, istismar edilen kadınları değil, başarısı ile gücü ile mecliste, iş hayatında kadınlarımızı konuşacağımız bir dünya istiyoruz. İşte tam da bu sebeple İstanbul sözleşmesi yaşatır diyoruz.”

Farklı etkinlik ve sunumlarla kadınlara hakları anlatıldı
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün hazırladığı etkinlik kapsamında salondaki kadınlara, KA.DER İzmir Şube Üyesi Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ve Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma birimi personelleri kadın hakları ile ilgili bilgilendirici sunumlar yaptı.

KA.DER tarafından hazırlanan “18” adlı belgeselin de yayınlandığı etkinlik, “Sığınamayanlar” tiyatro gösterimi ile sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Otogarı'nda uyuşturucu ele geçirildi
Sonraki Haber Bornovalı kadınlar mutfakta buluşuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?