ANA SAYFA > EKONOMİ > Kadın girişimcilerin genel kurul toplantısında birlik mesajı

Kadın girişimcilerin genel kurul toplantısında birlik mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadın girişimcilerin genel kurul toplantısında birlik mesajı

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun Genel Kurul Toplantısı ve Prof. Dr. Meltem Onay’ın konuk olarak yer aldığı söyleşi 16 Aralık Salı günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu'nda düzenlendi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası olarak koordinatörlüğünü üstlendiğimiz TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu dolu dolu iki yılı geride bıraktı. Değerli dostlarım Aynur Tartan ve Betül Elmasoğlu’nun İcra Komitesi Başkanlıkları döneminde çok sayıda etkinliğe imza atıldı. 215 arkadaşımız, kadınların çalışma hayatında daha etkin rol almaları, sosyal hayata daha yoğun katılım sağlamaları için elini taşın altına koydu. Her ay bir araya gelen icra kurulu üyelerinin koordinasyonunda 20’den fazla önemli ziyaret gerçekleştirildi, 5 fuara katılım sağlandı. 20’ye yakın eğitim semineri, panel ve tören düzenlendi. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

25 Aralık’ta yapılacak kurul seçimine de değinen Kestelli, “Yakın dönemde görev yapacak yeni isimler seçilecek. Şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum. Şunu asla unutmamamız lazım ki bu bir bayrak yarışı. Bayrağı kimin taşıdığından çok, bayrağın bitiş çizgisine bu takımın elinde ilk ulaşan olması önemli. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde kadınların sorunları oldukça fazla. Üstelik bu sorunlar birkaç yılın ürünü de değil. Yıllara, törelere, önyargılara dayanan çok köklü sorunlarla karşı karşıyayız. Bizler kadın olduğumuz için korunup kollanmak değil, eşit bireyler olarak sosyal hayatın her alanında eşit şartlarda mücadele etmek; eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Okulda, sokakta, işte, Meclis’te eşitlik istiyoruz. Eğer 2023 yılında; yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünde dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olmayı arzuluyorsak bunu yapmaya mecburuz. Yeni dönemde TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu çatısı altında görev yapacak tüm kadınların da, ülkemizdeki tüm kadın örgütlerinin de, bir bütün olarak bu tablonun değişmesi için çalışmaları gerekiyor” diye konuştu.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu ise “Girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine katkıda bulunmak ve girişimcilik hayatına adım atan kadınlarımızın da daha donanımlı hale gelmesi için çalışan bizler, Türkiye’de kadının iş hayatındaki temsilinin halen yüzde otuzluk dilimde olması nedeniyle işimizin oldukça zor olduğunun bilinciyle iki yıl önce İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde ve değerli Borsa başkanımızın da desteğiyle çıktığımız yolda hep birlikte başarılı projelere imza attık. Kadınların daha iyi yerlere gelebilmesi, bizlerin örnek olması ile gerçekleşecektir. İzmir ayağını yürüttüğümüz TOBB Kadın Girişimciler Kurullarının bu amaca en iyi şekilde hizmet ettiği inancındayız” dedi.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Eş Başkanı Aynur Tartan ise Betül Elmasoğlu ile birlikte yürüttükleri eş başkanlık görevinin kadın dayanışması ve dostluğunun herkesin gönlünü ısıttığını belirterek, “Bunun bir son değil, aksine yepyeni bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Yeni dönemde görev alacak kişilere başarı diliyorum. İnanıyorum ki onlar bu bayrağı çok daha ileri taşıyacaklar” dedi. Tartan, görev süreleri boyunca kendilerine destek olan TOBB, İzmir Ticaret Borsası ve kurul üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından geçilen sohbet bölümünde İcra Komitesi Eş Başkanları Elmasoğlu ve Tartan kurul üyelerinin sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi. Bu bölümde söz alan İcra Kurulu üyesi Işıl Nişli, Genel Kurul üyelerinin daha etkin ve aktif olduğu bir modelin Kurulun başarısı için şart olduğunu ifade etti.  Genel Sekreter Yardımcısı  ve İcra Kurulu üyesi Pınar Nacak ise  Borsa koordinatörlüğünde iki yıldır başarılı çalışmalara imza atan Kurulun 25 Aralık seçimleri ile birlikte yeni bir döneme başlayacağını, yaratılan birikimin itici gücü  ve  daha katılımcı bir Genel Kuru ile ulusal boyutta ses getirecek  proje ve faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Toplantının bitiminde İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Aynur Tartan ve Betül Elmasoğlu'na görev dönemleri süresince yürütmüş oldukları başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek İzmir Ticaret Borsası adına teşekkür plaketi takdim etti.

Genel Kurul Toplantısı'nın ardından düzenlenen söyleşi programında Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Uluslararası Ticaret Bölümü’nden Prof. Dr. Meltem Onay kurul üyelerine 'Ben bir somon balığıyım' adıyla kişisel gelişim ve kariyer yolculuğunda başarıya ulaşma konularında bilgi içeren konferans gerçekleştirdi.

Hedefe ulaşmadaki kararlılık, yaşam yolculuğunda insanların kendilerini keşfetme yolları ve kişinin ben kimim sorusuna verdiği yanıtın hayatta teşkil ettiği öneme değinen Meltem Onay, kişilerin dünyaya geliş amaçlarını doğru keşfetmelerinin yaşamları üzerine olumlu etkileri üzerine katılımcılara gerçek yaşamdan örneklerle bilgi aktardı.

Etkinliğin sonunda Meltem Onay ve kurul üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şeref Meselesi dizisinin yıldızı Lösev için Karşıyaka'daydı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Kuban'a evinde teslim oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?