ANA SAYFA > EKONOMİ > Japon Ortadoğu İşbirliği ve Hizmet Merkezi yetkilileri İzmir'e geldi

Japon Ortadoğu İşbirliği ve Hizmet Merkezi yetkilileri İzmir'e geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Japon Ortadoğu İşbirliği ve Hizmet Merkezi yetkilileri İzmir'e geldi

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) işbirliğiyle İzmir'e gelen Japon Ortadoğu İşbirliği ve Hizmet Merkezi (JCCME) heyetine İzmir'de yenilenebilir enerji sektörü hakkında brifing verildi.

Japonya’nın önemli iş destek ofislerinden biri olan JCCME, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda 20 Japon firma için araştırma yaptıklarını belirtti. Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’deki enerji potansiyelini, mevcut enerji firmalarını ve teşvikleri öğrenmeye geldiklerini belirten heyet lideri Bay Takashi Oya, “Japon hükümeti ve özel sektör arasında köprü görevleri nedeniyle İzmir'de Yenilenebilir Enerji konulu bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili firmalara sunacaklarını belirtti”. Raporun Japon Ekonomi Bakanlığına da sunulacağını belirten Bay Oya, yılın son çeyreğinde yatırım düşünen firmalarla birlikte tekrar İzmir’e geleceklerini ifade etti.

Enerji konusuna önem veriyoruz...

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve EBSO Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Vatansever,  EBSO olarak enerji konusuna özel bir önem verdiklerini belirterek yaklaşık 7 yıldır bu konuda çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Hüseyin Vatansever, EBSO Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu’nda sektör temsilcilerinin yanısıra üniversiteden akademisyenler, kamu kurumları ve ilgili meslek odalarından temsilcilerle birlikte faaliyet gösterdiklerini söyledi. Hüseyin Vatansever, “Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde de bu konuda bir kümelenme çalışması başlattık. BOSBİ’yi yenilenebilir enerji yatırımları üssü haline getirmeyi planlıyoruz. Japon yatırımcıları da bölgemize bekliyoruz” dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı ve yatırımcılara sundukları imkanları anlatan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, Ajans olarak yenilenebilir enerji sektörüne yönelik potansiyeli, mevcut firmaları ve Ajansın sağladığı destekleri aktardı. Yabancı yatırımlar açısından da Ernst&Young firması ile sektöre yönelik bir strateji çalışması yapıldığını ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu alanda çok yoğun tanıtım ve altyapı çalışmaları yürüteceklerini belirtti. Japonya’nın da hedef ülkelerden biri olarak belirlendiğini bu nedenle iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilerek Japon firmalarının İzmir’e gelmesinin sağlanmasının önemini vurguladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelişim Koleji'nin matematik başarısı
Sonraki Haber İzmirli sanatseverler Mart ayını sevecek...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?