ANA SAYFA > İZMİR > İzmirliler, 1 ayda bisikletle dünya çevresinde 2 tur attı

İzmirliler, 1 ayda bisikletle dünya çevresinde 2 tur attı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirliler, 1 ayda bisikletle dünya çevresinde 2 tur attı

Avrupa Bisiklet Yarışması’na katılan İzmirliler, bir ayda 72.8 bin kilometre pedal çevirdi. Bu sonuçla İzmir, ilk kez girdiği yarışmada 52 Avrupa kenti arasında 17. oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle, Mayıs ayı içinde düzenlenen "Avrupa Bisiklet Yarışması" sonuçlandı. İzmirliler bir ay içinde 72 bin 73 kilometre pedal çevirerek kentlerini Avrupa'da başarıyla temsil etti. İzmirliler bu rakamla dünyanın etrafında neredeyse iki tur atacak kadar pedal çevirmiş oldu.

İzmir ayrıca, yarışmaya katılan 52 Avrupa kenti arasında 17. sırada yer alarak ilk kez katıldığı yarışmada önemli bir derece elde etti.

Ulaşımın çevreye dost bir şekilde sürdürülmesi için çalışmalarını sürdüren, bu kapsamda da kent geneline 46 kilometrelik bisiklet yolu kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı başvuru sonucunda Avrupa Bisiklet Yarışması'nın ilk kez İzmir'de de düzenlenmesini sağladı. Belediyenin başvurusu üzerine 51 Avrupa ülkesine ek olarak İzmir'de de gerçekleştirilen yarışma sonucunda İzmirli bisiklet severler 72 bin 73 kilometre pedal çevirdi. Bu rakamla bir ay boyunca 14 bin 559 kilogram miktarında karbon salınımı yapılmasının önüne geçildi.
Kıyı şeridine yaptığı bisiklet yolları, bisiklet kiralama sistemi BİSİM ve gönüllü desteğiyle oluşturulan Efes-Mimas Bisiklet Rotaları ile İzmir’i bisiklet kenti yapan Büyükşehir Belediyesi, yarışmadan elde edeceği bilgi ve deneyimleri, bu yatırımları artırmada kullanacak.

İlk üç sıra Polonyalıların
Avrupa Bisiklet Yarışması, 2012 yılından bu yana her sene düzenleniyor. Yarışma, katılımcı Avrupa kentleri arasında spor faaliyetleri hariç, bisiklet ile gerçekleştirilen bütün yolculukları kaydederek toplamda en uzun mesafeyi kat eden şehri belirliyor. Oluşturulan bu yarışma ortamının en önemli amacı, hem kentlileri bisikletli ulaşıma teşvik etmek hem de kaydedilen yolculuklar ile en çok kullanılan bisikletli rotalarını belirleyerek bisikletli ulaşım altyapısına yönelik yatırım önceliklerinin belirlenmesine katkı sağlamak. 2016 Mayıs ayı süresince, 52 Avrupa şehrinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada toplamda 3 milyon 955 bin 619 kilometre pedal çevrildi. İlk 3 sırayı Polonya'nın Gdansk ( 825 bin 550 km), Wroclaw (333 bin 566 km), Varşova (307 bin 144 km) kentleri paylaştı. 

Sistem nasıl işledi?
İzmirliler bu yarışmaya büyük ilgi göstererek, akıllı telefonlarına yükledikleri uygulama ya da http://cyclingchallenge.eu/ internet sayfası üzerinden yaptıkları kayıtlarla yarışmaya ücretsiz olarak katıldı. Yarışmada bireysel olarak 1228 İzmirli yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça seferleri başladı
Sonraki Haber Arkas'ı geçen Kaf Kaf yarı finalde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?