ANA SAYFA > SPOR > İzmirli taraftarlar Passolig’i pas geçiyor

İzmirli taraftarlar Passolig’i pas geçiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli taraftarlar Passolig’i pas geçiyor

Bu sezon futbol seyircisinin ilk kez karşılaştığı Passolig elektronik bilet hakkında, İzmir'de ki futbol takımı taraftarları yüzde 63 oranında uygulamadan memnun değil.

Türk futbolunun en güncel sorunu olan Passolig uygulaması nedeniyle  ilk sezonunda tribünler boş kalıyor. Efsane Başkan Süleyman Seba'ya adanan 2014-2015 sezonunda, başlanılan Passolig uygulamasıyla birlikte taraftar statlara küstü. Kamuoyunu aylardır meşgul eden Passolig uygulaması ile ilgili olarak, İzmir'de ki futbol takımı taraftarları bu uygulamayı gereksiz buluyor. Taraftarlar Passolig’le kayıt altına alınarak adeta gözlendikleri hissine kapıldıklarını belirtiyor.

KATILIMCILARDAN YÜZDE 14'Ü UYGULAMAYI BİLMİYOR

Bucaspor, Karşıyaka, Altınordu, Göztepe ve Altay takımı taraftarlarından oluşan 77’si erkek, 23’ü kadın toplam 100 kişi üzerinde yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 14’ünün uygulama hakkında bilgisi olmadığı görüldü.

PASSOLİGİ GEREKSİZ BULUYORLAR

 Ankete katılıp kartın özelliklerini bilen  yüzde 86 oranındaki katılımcıların yüzde 20’si Passolig kartına sahip, yüzde 80’i ise bu kartı taşımıyor. Passolig'in gerekliliği üzerine sorulan soruya, yüzde 63 gereksiz, yüzde 22 gerekli ve yüzde 15 oranında     “kararsızım” cevabı verdi.

Passolig kartının ortaya çıkış sebebi konusunda ise katılımcıların; yüzde 37’si güvenlik, yüzde 26 mali, yüzde 30 şiddeti önlemek ve yüzde 7 diğer sebeplerden dolayı uygulamanın başladığını düşünüyor. Passolig uygulamasından önce güvenliğin yeterliliği üzerine sorulan soruya; yüzde 28 olumlu, yüzde 57 olumsuz, yüzde 15’lik katılımcı  ise stadyumlarda ki güvenliğin yeterliliği konusunda kararsız oldukları cevabını verdi.  Passolig kartlarının fiyatlarının uygunluğu  üzerine verilen cevaplara bakıldığında;  yüzde 30 oranında katılımcı uygun bulurken, yüzde 55 oranında katılımcı uygun olmadığını, yüzde 15'lik kesim ise kararsız olduğunu bildiriyor. Son olarak ise “Passolig uygulamasını diğer spor dallarında da görmek ister misiniz?” sorusuna; yüzde 20 evet, yüzde 65 hayır, yüzde 15'lik dilim ise “kararsızım” cevabı veriyor.

Sonuç olarak, bu sezon futbol seyircisinin ilk kez karşılaştığı Passolig elektronik bilet hakkında, İzmir'de ki futbol taraftarlarının yüzde 63’ü uygulamadan memnun değilken, yüzde 37’lik kısım kararsız ve olumlu bakanların görüşünü oluşturuyor. Katılımcıların uygulamaya olumsuz bakma nedenleri araştırıldığında;  maddi sebepler, taraftarların kişisel bigilerini paylaşmak istememeleri, stadyumlarda rahat hareket edememe düşüncesi  ve  uygulama hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmamaları, passolig kart almama nedenleri  arasında gözüküyor.

PASSOLİG'İN UYGULAMASININ KARARI ESASTAN GÖRÜŞÜLECEK

Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada, "Sporda Şiddet" olaylarının önüne geçmek için Passolig uygulamasından vazgeçmeyeceklerini söylerken, Passolig tarafından Anasayasa Mahkemesi'ne intikal eden 16. Tüketici Mahkemesi'nin başvurusu üzerine açıklama yapıldı. Açıklama aynen şöyle ;

" Anayasa Mahkemesi Tüketici Mahkemesi'nden gelen iptal talebini iptali istenen hükmün Tüketici Mahkemesi'nde görülen davada uygulanacak bir hükmün olup olmadığı noktasında usuli bir karar vererek, esastan incelenmesine karar verilmiştir. Bu süreç yargılama usülüne uygun  rutin ve olağan bir süreçtir"

Ayrıca Passolig'in kesintisiz olarak yoluna devam edeceğinin de vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Öncelikle belirtmeliyiz ki, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine   Dair Kanun ile uygulamaya alınan Elektronik Kart ve Elektronik Bilet Sistemi ile sporda şiddet olaylarının azaltılması, insanların küfür ve şiddetin olmadığı tribünlerde karşılaşmaları seyredebilmesi, biletsiz seyircilerin giriş yapmasının  önlenmesi, çocuk ve kadınların daha çok stadyumlara gelmesinin sağlanması, şiddet ve olumsuz tezahüratlara sebep olan bireylerin tespit edilerek müsabakalardan men edilmesi ve karaborsa bilet satışının engellenmesi amaçlanmaktadır. Türk futbolunun gelişmesinde ki en büyük engel olan şiddet ve düzensizliğin engellenmesiyle birlikte, tribünlerde özlenen o renkli günler, kardeşçe yan yana izlenen müsabakalar ve sadece futbolun konuşulduğu ortam geri gelecektir" 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’nın çocukları sporun kardeşliğinde buluşuyor
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir Kulüpleri Hayal Kırıklığına Uğrattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?