ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmirli öğrenciden dünya birinciliği

İzmirli öğrenciden dünya birinciliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli öğrenciden dünya birinciliği

6-9 Aralık 2015 tarihlerinde Meksika’nın Tampico şehrinde düzenlenen ve İngiltere, Kolombiya, Portekiz, İtalya gibi dünyanın farklı ülkelerinden 1500 projenin katıldığı EXPOSCIENCE MEXICO 2015 Proje Fuarı’nda Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Hatice Öztekin, "Uluslararası En İyi Proje” ödülünü aldı.

Öztekin, Malzeme Bilim kategorisindeki “Kurşun Analizine Yönelik Yeni Nesil Kolorimetrik Bir Yöntem: Aptamer Modifiye Altın Nanoparçacıklar” adlı projesiyle güncel çevresel problemlerin en önemli olanlarından ağır metal zehirlenmelerine ekonomik, kolay ve etkili alternatif  bir teşhis yöntemi geliştirdi.

MILSET Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir’e DOESEF adına plaket sunumu yapıldı. Ümit Karademir: “Projenin konusu olan sudaki kurşun kontaminasyonunun Meksika’nın da önemli problemlerinden biri olduğunu öğrendik. Jüriler konunun dünya çapında güncel bir soruna çözüm getirmesi nedeniyle projeyi çok beğendiler. EXPOSCIENCE MEXICO 2015 Proje Fuarı gibi büyük bir organizasyonda alanlarında uzman jüriler ve MİLSET Organizasyon Komite Başkanı Roberto Hidalgo DOESEF Ekibinden övgüyle söz etti. 2016 Nisan ayında gerçekleştireceğimiz 5. DOESEF için buradan proje seçtik. Büyük emeği olan proje ekibimi tebrik ediyorum.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dyo Mürekkepleri'nin %75'i satıldı
Sonraki Haber Erdal Acar: ''Acarlar Karşıyaka diye bir şey olamaz.''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?