ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmirli kadınlar “mor balonlarla” sahaya indi

İzmirli kadınlar “mor balonlarla” sahaya indi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 İzmirli kadınlar “mor balonlarla” sahaya indi

İzmirli kadınlar, kadına yönelik şiddete “Hayır” dedi. Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde etkinlik düzenledi.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, bir açıklama yaparak ayrımcılık ve şiddete karşı vatandaşları kadın dayanışmasına çağırarak, “Kanunda yapılan düzenleme ile taciz suç olmaktan çıkarılıyor, erkekten gelen şiddet devlet tarafından meşrulaştırılıyor. Kadın cinayetlerinde erkekler hafifletici cezalarla ödüllendiriliyor. Kadınlar üzerindeki erkek devlet şiddeti hiç durmadan artıyor. Tüm kadınları, güçlerini birleştirmeye, ayrımcılığa, kadın yoksulluğuna, yoksunluğuna, yok sayılmaya karşı sesimizi yükseltmeye ve birleşik kadın mücadelesini örmeye çağırıyoruz” dedi. Aydın, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi ile tüm ilçe kadın meclisleri olarak güçlerini birleştireceklerini de vurguladı. Ellerinde “Cenneti Şimdi İstiyoruz”; “Haklı Şiddet Yoktur”, “Kadına Yönelik Şiddet En Ağır Suçtur, “Sessiz Kalma Suça Ortak Olma” dövizleri taşıyan kadınlar, kadına yönelik şiddete son yıllarda kadın cinayetlerine kurban giden kadınların isimlerinin yer aldığı mor renkli balonlarla dikkat çekti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak'ta eğitime altın dokunuş
Sonraki Haber Karşıyaka'da yavru köpeği sahiplenmek isterken dolandırıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?