ANA SAYFA > MEDYA > İzmirli gazeteciler İGC Meslek Platformu'nda birleşiyor

İzmirli gazeteciler İGC Meslek Platformu'nda birleşiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli gazeteciler İGC Meslek Platformu'nda birleşiyor

Gazetecilerin giderek artan sorunlarına çözüm bulmak amacıyla harekete geçen İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), kentteki gazeteci örgütlerini tek çatı altında toplayacak olan İGC Meslek Platformu'nun kurulması için ilk adımı attı. Meslek örgütü temsilcileri ile İGC Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, mesleğin sorunlarının belirlenmesi ve hızlı çözümler bulunması için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila'nın yer aldığı toplantıya, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Başkanı Mehmet İnmez, Sağlık Muhabirleri Derneği Başkanı Erkan Doğan, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Buğra Tokmakoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demircan, Burcu Taner ve Mustafa Oğuz katıldı.

İGC Başkanı Dikmen, gazetecilerin yaşadığı sorunların çözümü için kentteki meslek örgütleriyle birlikte hareket etmek istediklerini bu kapsamda ortaya çıkacak platform ile sorunlara daha hızlı çözüm bulabileceklerini söyledi.
İGC Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Gappi de, gazetecilerin İGC'nin çatısı altında buluşmasının önemi vurgularken, İGC Yönetim Kurulu Üyesi Murat Attila, mesleğin zorlukları karşısında cemiyetin ve diğer örgütlerin biraraya gelerek sorunlar için neler yapabileceğini görmesi için platformun yararlı olacağını dile getirdi.
Toplantıda, cemiyete üye olmayan gazetecileri de kapsayacak bir İGC Meslek Platformu'nun yaşama geçirilmesi kararlaştırıldı. Bu platformda, basın danışmanlarından, muhabirlere, sendika temsilcilerinden, cemiyet üyelerine kadar her kesimden gazeteci yer alabilecek.
Farklı kurumlardan gelen gazeteciler, platform içinde kurulacak komisyonlar ile sorunları belirleyerek çözüm önerileri getirecek.
Platform ilk olarak meslekte yaşanan sorunları belirleyecek ardından da gelişen internet teknolojileri ve sosyal medya alanında gazetecilere eğitim verilmesi yönünde çalışma yürütecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Parti Karşıyaka İlçe binasına ses bombası atan zanlının davası sürüyor
Sonraki Haber İzmir'de trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı azaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?