ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmirli eğitimciden fotoğraf kitabı

İzmirli eğitimciden fotoğraf kitabı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli eğitimciden fotoğraf kitabı

Uzun yıllardır fotoğrafçılık ile ilgilenen ve daha önce bir kişisel fotoğraf sergisi açan Özel Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan’ın ‘An ve Anlam’ ismini taşıyan ilk fotoğraf kitabı yayınlandı.

“Renk ve Duygu”,  “An ve Anlam”, “Işık ve Çizgi “ isminde üç bölümden oluşan kitabın editörlüğünü ise fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş yaptı. Eraslan’ın yıllardır çektiği şehir, doğa ve insan fotoğraflarından oluşan 280 sayfalık kitapta, 176 fotoğraf yer alıyor. Eraslan kitabını ilk olarak Çakabey Okulları velileri ile yeni yıl hediyesi olarak paylaştı.

FELSEFEM AYNAYI HEP KENDİME ÇEVİRMEK OLDU

Eğitim sektöründe yer almanın, dolayısıyla “geleceği biçimlendirmenin” yaşamının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu anlatan Eraslan, “Öğrencilerimizin her birinin yaşamında önemli bir pay sahibi olmak, dünyanın en büyük sorumluluğu oldu benim için. Bu sorumluluk ile yaşam felsefem “aynayı önce ve hep kendime çevirmek” oldu. İşte bu duygu ile birlikte benim için fotoğraf çekmenin anlamı da değişti diyebilirim. Yıllardır büyük bir sevgi duyarak bağlandığım fotoğrafçılığı, amatör düzeyde sürdürürken tıpkı çocuklarımıza öğrettiğimiz gibi hep daha iyi olmak adına kendimi geliştirdim ve sanatın insanda oluşturduğu çok yönlülüğü de keşfettim” dedi.

FOTOĞRAFÇILIK YAŞAMA AŞIK OLMAYI GEREKTİRİR

“Fotoğrafın, bir anı veya olayı, bir karede ölümsüzleştirmek olduğu söylenir” diyen Eraslan, “Benim için ise fotoğraf çekmek başlı başına paylaşmak demek. Biliyorum ki bir fotoğraf, çeken kişiye değil, bakan göze aittir. Her göz, her kalp, her akıl farklı duygularla sahiplenir o kareyi… Ama hepsinden önemlisi fotoğrafçılık yaşama âşık olmayı gerektirir. Bana göre yaşama âşık olmayan insan fotoğraf çekemez. Fotoğraf, yaşamın kıymetini bilmek, bir renge vurulmak, bir şehrin hikâyesini içine sindirmek, bir insanın gülüşünü diğer yüzlercesinin arasından fark edebilmektir.  Üstelik fotoğrafladıkça bu aşk artar. Daha çok görmek, daha çok duymak ve daha çok farkına varmak ister insan. Ben de fotoğraflarımda sanatseverler ile bu duygularımı paylaşıyorum” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Partili Doğan'dan Büyükşehir'e kentsel dönüşüm tepkisi
Sonraki Haber Sağlık turizminde iletişim eksiği var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?